Politie Groningen zoekt verdachte van zware mishandeling

Politie Groningen zoekt verdachte van zware mishandeling

GRONINGEN – De politie publiceerde vandaag een video van de verdachte die op zondag 30 juni een man uit Groningen zwaar heeft mishandeld.

Een 47-jarige Stadjer liep rond 07.30 uur samen met de verdachte (foto) op de Steentilstraat in de richting van de Steentilbrug. In de omgeving van de brug werd de Stadjer door de verdachte geslagen. De 47-jarige viel op de grond en raakte met zijn hoofd een scherpe betonnen rand. Hierdoor raakte hij ernstig gewond.

Zeer ernstig

Het slachtoffer is in kritieke toestand met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel wat hij opgelopen had was zeer ernstig. De persoon is inmiddels buiten levensgevaar, maar moet wel een langdurig revalidatietraject volgen. Door de politie is een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de dader. Er zijn getuigen gehoord en camera beelden veiliggesteld.

Camerabeelden

Aan de hand van de getuigenverklaringen en met ondersteuning van camerabeelden is bekend geworden wie de verdachte van de mishandeling is. Een bewakingscamera in de Steentilstraat maakte opnames van hem. De verdachte maakte deel uit van een groepje van vier mannen. Het groepje rende na de mishandeling hard werd in de richting van het Damsterdiep.

Onbekende getuige

Ook zoekt de politie nog een onbekende man die getuige moet zijn geweest van de mishandeling. Om privacyredenen wordt zijn gezicht niet herkenbaar gepubliceerd. Bent u deze getuige of heeft u tips? Neem dan contact op via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto: Politie Groningen