Tieners op heterdaad aangehouden na straatroof in Beijum

Tieners op heterdaad aangehouden na straatroof in Beijum

BEIJUM – De politie heeft gisteren drie tieners aangehouden na een straatroof in Beijum. Het gaat om jongens van 15, 16 en 17 jaar.

Donderdagavond rond 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een 15-jarige jongen door drie jongens van zijn fiets was beroofd. De verdachten hadden het slachtoffer bedreigd met een mes en waren er vandoor gegaan met zijn fiets. Er werd meteen een onderzoek gestart en de fiets werd teruggevonden voor een supermarkt aan de Stoepemaheerd.

Dankzij de aangifte en getuigenverklaringen kon de politie kort daarop een 15-jarige, 16-jarige en een 17-jarige jongen aanhouden. Twee werden in de wijk aangehouden en één van hen is door de politie uit de lijnbus gehaald. Het drietal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan de straatroof.

‘Laat dat mes in de keukenla’

“We zien vaker dat jongeren een mes bij zich hebben alsof dat de normaalste zaak van de wereld is”, aldus de politie. “Dat is het niet. Samen met onder andere het WIJ-team, Veilig Thuis en de gemeente doen wij ons best om crimineel gedrag van jongeren terug te dringen. Doe je mee? Laat dat mes thuis in de keukenla. Daar waar het hoort.”

Foto: Tumisu/Pixabay