Nieuws over Cultuur

Tussenland zet met BAAK persoonlijke verhalen over de Noordkust centraal

Door | 19 juli 2024

LAUWERSOOG – Theatermaker Sijas de Groot is begonnen aan een 12-daagse zwerftocht langs de Noordzeeroute, van Harlingen naar Lauwersoog. Met de Waddenzee op de achtergrond, verzamelt hij verhalen van mensen die hij onderweg ontmoet. Lokale bewoners, ondernemers en passanten worden uitgenodigd om met hem in gesprek te gaan over het verleden, heden en de toekomst van het kustlandschap.Met… Lees meer »

Grasnapolsky krijgt groen licht van Kunstraad voor cultuurnota 2025-2028

Door | 19 juli 2024

SCHEEMDA – Grote waardering vanuit Kunstraad Groningen voor Grasnapolsky leidt tot advies tot volledige toekenning van aanvraag cultuurnota. In het najaar wordt door de provincie besloten of het advies wordt overgenomen. “De Kunstraad is van mening dat Grasnapolsky een sterk artistiek profiel heeft. (…) Uit de wijze van programmeren en de manier waarop het festival is opgezet, spreekt… Lees meer »

Word deze zomer wetenschapper in het Universiteitsmuseum Groningen

Door | 19 juli 2024

GRONINGEN – Deze zomer hoeven alle families met kinderen zich niet te vervelen in het Universiteitsmuseum Groningen. Zo kunnen kinderen meespelen aan een museumbingo bij de in april geopende tentoonstelling Kaleidoscope, een vernieuwde puzzelspeurtocht doen bij de vaste presentatie Masterminds of zelf wetenschapper worden in de spannende experimentenzaal. Museumbingo en puzzelspeurtocht Er valt veel te ontdekken in het… Lees meer »

Voorstelling Hooge Tonen krijgt steeds meer vorm: Kaartverkoop gestart

Door | 12 juli 2024

LEENS – De contouren van de Gronings Vuur-productie in Het Hogeland worden steeds meer zichtbaar. Op het historische Landgoed Verhildersum verrijst eind september het dorp van de toekomst. Dat is het decor van Hooge Tonen, een muzikale vertelling over de toekomst van Het Hogeland. De kaartverkoop is inmiddels gestart via groningsvuur.nl. Bart de Vrees is artistiek projectleider van… Lees meer »

Start van Internationale Orgelserie in de Akerk met Peter Westerbrink

Door | 3 juli 2024

GRONINGEN – Op maandag 8 juli gaat de internationale orgelserie van de Akerk feestelijk van start om te vieren dat in 1953, 70 jaar geleden, de eerste zomerserie van orgelconcerten op het Arp Schnitgerorgel begon. Huisorganist Peter Westerbrink trapt wervelend af met een uitvoering van ‘Clavierübung III’ van Johann Sebastian Bach (1685-1750), ook wel bekend onder de (overigens… Lees meer »