Groningen krijgt eigen James Bond film

Groningen krijgt eigen James Bond film

GRONINGEN – Terwijl onlangs de acteurs bekend werden voor de 25e James Bond film, werd ook de Groningse Bondfilm Into the darkness aangekondigd.

Stefan Tieben (26) uit Groningen is bezig met de laatste loodjes voor de Groningse film. Het gebouw van Groninger Archieven zal het decor worden van de Nederlandse MI6. Daarnaast gaat Tieben filmen in London, Tsjechië, Frankrijk en België. Het is de tweede Bondfilm die Tieben maakt. In 2012 bracht hij No Mercy uit, die in bioscoop Smoky in Hoogezand werd vertoond.

“Om nog één keer alles uit de kast te willen halen, hebben we een groter budget nodig. Met deze film willen wij het beste neerzetten wat mogelijk is voor ons. Denk daarbij aan de beste materialen, een hoog beeld kwaliteit, het beste geluid en de mooiste effecten. Daarnaast willen we filmen in het buitenland”, aldus Tieben. Wil je hem steunen bij het maken van de film? Je kunt doneren via deze pagina. Tieben is daarnaast nog opzoek naar acteurs (m/v) en een special effects designer.

Into the darkness

MI6 is bezig met een reorganisatie. Stefan Bond is twee jaar geleden overleden. Dat denkt MI6 tenminste. Bond bevindt zich namelijk in Frankrijk. Ontsnapt uit het bestaan als geheim agent, wordt Bond plots geconfronteerd met een mysterieuze organisatie die hem op het spoor weet te komen. De dood van zijn vrouw heeft hij nooit verwerkt, en een wraakplan ligt al jaren op de loer. Wie is deze organisatie? En zal M, de voormalige bazin die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw, een aanslag zien aankomen?

Foto: Stefan Tieben