Groninger rapper Colin Mooijman lanceert debuutsingle

Groninger rapper Colin Mooijman lanceert debuutsingle

GRONINGEN – Vanochtend lanceerde Groninger rapper Colin Mooijman zijn debuutsingle Niet Zo Serieus met bijbehorende videoclip.

De single is vanaf nu te beluisteren via YouTube, Spotify, iTunes en andere streamingsdiensten. Het nummer kwam tot stand na een gesprek dat de rapper voerde met zijn goede vriendin Eef. Nadat ze al hun problemen, beslommeringen en onzekerheden tot in den treuren besproken hadden, kwamen ze tot de troostende conclusie: “We nemen het leven te serieus.”

Reminder

Het liedje is een reminder voor de rapper zelf, voor Eef en misschien voor anderen die soms het gevoel hebben dat ze het leven per ongeluk te serieus nemen. Een reminder dat het goed kan zijn om de dingen luchtig te zien. Voor Colin betekent het leven niet zo serieus nemen ook dat hij zich geen zorgen wil maken over hoe z’n muziek ontvangen wordt. Over of het wel goed genoeg is. Of het wel ergens op slaat wat hij doet.

“Ik wil m’n liedjes maken omdat ik het mooi vind om te doen. En omdat ik mezelf, mijn vrienden en misschien ook anderen er mee kan inspireren. Het gedoe, gedonder en de onzekerheden wat af en toe de kop op steekt probeer ik met dit liedje te neutraliseren”, aldus Mooijman.

Videoclip

De videoclip van het nummer is gefilmd in zwembad De Papiermolen in Stad. De clip is gemaakt door Marjon de Rooy en Colin Mooijman. In de videoclip durft Colin in eerste instantie de sprong in het diepe niet te maken. Maar na zich te hebben overgegeven voelt hij zich als een vis in het water. Hij verandert zelfs in een zeemeerman. De clip is gemaakt in samenwerking met de zeemeermin-zwemmers van ‘Word Zeemeermin’.

Niet Zo Serieus is geschreven door Stadjer Colin Mooijman (geboren in Veendam) en Melrose-gitarist Rowdy Prins (uit Nieuw Weerdinge). Los Cascos-bassist Erik Drent speelde de bass in en Lars Koehoorn uit Winschoten verzorgde de achtergrond-zang op het refrein. De drums zijn ingespeeld door Melrose-drummer Dik Pomp, die ook de productie en opname van het nummer heeft gedaan in Audio Studio de Fabriek in Veendam.

Colin Mooijman

Vroeger wilde Mooijman rapper worden. De Stadjer timmerde zo’n 15 jaar geleden ook wel redelijk aan de weg. Hij won de Groninger Popprijs met zijn groep De Noordelijke Alliantie. Maar hij kreeg last van faalangst en stopte prompt met het maken van muziek. Mooijman koos voor een andere carrière en ging als camera-journalist en video-maker aan de slag. De muziek bleef echter altijd kriebelen.

Eind 2018 maakte Mooijman een comeback door met het liedje Het Is Goed Zo mee te doen met de muziekcompetitie ArtRocks. Hij won de regiofinale in het Drents Museum waarmee hij een plek in de finale in Paradiso, Amsterdam afdwong. Inmiddels heeft Mooijman zijn draai in de muziek gevonden en is hij druk bezig met het maken van nieuwe muziek voor zijn debuut-EP die eind 2019 moet uitkomen.

Foto: Colin Mooijman