Groningse lanceert psychologische fantasyroman

Groningse lanceert psychologische fantasyroman

GRONINGEN – Vandaag verschijnt de psychologische fantasyroman Bastaardvlekken van Eva Gabriela.

Tijdens het BOEK10 SchrijfEvent in Schouwburg het Park in Hoorn wordt Bastaardvlekken van Eva Gabriela gelanceerd. Deze psychologische fantasyroman gaat over invloed en onmacht, geloof en blindheid.

Bastaardvlekken

In het eens grootse keizerrijk Remanya heerst onvrede onder de ondergeschikte vorsten. Daeya, de bastaarddochter van de machtigste van deze vorsten, idealiseert het volk van haar natuurlijke vader. Ze bidt tot hun godin, vertaalt de mythes over hun voorouders en accepteert niet dat Remanya hen onderdrukt.

Gedreven door haar obsessie wakkert ze heimelijk een opstand aan tegen de jonge, onervaren keizer. Wanneer dit faalt en haar koninkrijk wordt verraden door degenen die ze wilde redden, realiseert ze zich dat ze een vertekend beeld heeft van hun cultuur. Verstrikt in politieke ambities en familieconflicten wordt ze geconfronteerd met de gevolgen van haar obsessie voor de keizer, zijn broertje en haar eigen koninkrijk en familie.

Eva Gabriela

Eva Gabriela (1995) wordt in Haarlem geboren en groeit op in Friesland, waar ze zich van jongs af aan voedt met boeken en films. In Groningen studeert ze Engels en literatuur. Ze experimenteert graag in haar schrijfwerk, maar haar voorkeur ligt bij een combinatie tussen literatuur en fantastiek.

Bij de Harland Awards Verhalenwedstrijd 2018 behaalde ze de top 10 met een magisch realistisch verhaal. Haar debuut Bastaardvlekken onderzoekt culturele identiteit in een fictieve wereld met zelfontworpen talen en mythologie.

Bastaardvlekken is vanaf 11 mei 2019 voor €19,95 verkrijgbaar in elke boekhandel.

Foto: Eva Gabriela/Godijn Publishing