Ingeborg Walinga nieuwe dean Prins Claus Conservatorium

Ingeborg Walinga nieuwe dean Prins Claus Conservatorium

GRONINGEN – Met ingang van 1 november wordt Ingeborg Walinga de nieuwe dean van het Prins Claus Conservatorium (PCC) en leading dean van het kenniscentrum Kunst & Samenleving. Zij volgt Harrie van den Elsen op.

Annemarie Hannink, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen: “Wij zijn erg blij met de komst van Ingeborg Walinga naar het Prins Claus Conservatorium. Als directeur van het Noord Nederlands Orkest, een goede partner van de Hanzehogeschool, kennen we haar als iemand met een groot hart voor muziek en boegbeeld van de cultuursector in de noordelijke regio. Het Prins Claus Conservatorium en de Hanzehogeschool zullen ongetwijfeld mooie vruchten plukken van haar creatieve, ondernemende geest.”

Van Orkest naar Conservatorium

Op dit moment is Ingeborg Walinga algemeen directeur/bestuurder van het Noord Nederlands Orkest (NNO), Nederlands oudste professionele symfonieorkest dat zich ook actief inzet voor educatie en talentontwikkeling. Daarvoor was zij directeur van het Centrum Beeldende Kunst Groningen. Als lid van de Raad van Advies van het PCC was zij al betrokken bij het conservatorium. Ingeborg Walinga is een ervaren en betrokken speler in de kunstwereld, waarin ze sinds haar studie Kunstgeschiedenis werkzaam is.

“Bij het NNO heb ik het vakmanschap, maar vooral ook de zeggingskracht van muziek als een enorme rijkdom ervaren. Ik verheug me er op om met deze mooie baan bij het PCC een nieuw deel van de muzieksector te verkennen. Een sterke verbinding met de beroepspraktijk is van vitaal belang in het onderwijsaanbod en het onderzoek: die inzet van het conservatorium en het kenniscentrum deel ik van harte. Daar wil ik graag met mijn kennis en ervaring een bijdrage aan leveren,” aldus Ingeborg Walinga.

Foto: Hanzehogeschool Groningen