VRIJDAG Popbands bij Simplon op 12 januari als voorproefje ESNS

VRIJDAG Popbands bij Simplon op 12 januari als voorproefje ESNS

GRONINGEN – Op zaterdag 12 januari presenteren de VRIJDAG Popbands zich in Simplon.

Vijftien bands laten horen waar ze de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest. Alle stijlen komen aan bod; van singer-songwriter tot stevige rock. Zin in een voorproefje op Eurosonic Noorderslag (ESNS)? Kom kijken naar aanstormend talent!

Onder begeleiding van bandcoaches Harry van Lier, Ruben van Hemmen (Small Town Bandits) en Han Hesselink is er flink gerepeteerd om een goed resultaat neer te zetten. Het belooft een mooie avond te worden in de altijd volle bovenzaal van Simplon. “De halfjaarlijkse presentatie van de VRIJDAG Popbands is altijd een feestje en zeer goed bezocht”, aldus het Groninger poppodium op haar website.

Line-up

In totaal staan er tijdens deze editie elf jongeren- en vier volwassenenbands op de planken: Jupiter, Lifft, Shiver, Blue Yellow, Mind Fuji, Glims, Basement Four, No Sugah, Wanderoo, The Black Lotus, Wall Of Music, L.E.M.O.N Attack, Vintage Lab, The Rising Seconds en Incomplete. De presentatie start om 18.30 uur en tickets zijn voor 3,- euro verkrijgbaar aan de deur.

VRIJDAG Popbands

De VRIJDAG Popbands zijn voor alle leeftijden en elk niveau. Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Heb je vroeger samengespeeld en mis je het spelen in een band? Lukt het maar niet om een band van de grond te krijgen? Of wil je meer optreden? Meld je dan aan en speel mee in een VRIJDAG Popband.

Onder leiding van een bandcoach werk je aan individuele skills, samenspelen en performance. Twee keer per jaar geef je een concert in Simplon en daarnaast speel je soms op andere podia en festivals. Tijdens de concerten in Simplon worden er prijzen uitgereikt aan verschillende bands, zoals studio-opnametijd of spelen op Noorderzon. En een aantal keer per jaar zijn er masterclasses die gaan over zingen in een band of bandpresentatie.

Bij het vormen van een band wordt gelet op het speelniveau, leeftijd en of de bandleden bij elkaar passen. Je kunt jezelf opgeven, maar ook je hele band als je die al hebt gevormd. Instromen gedurende het jaar kan ook. Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/popbands.

Foto: Jasper Bolderdijk