Vrije Inloop voor kinderen bij VRIJDAG in voorjaarsvakantie

Vrije Inloop voor kinderen bij VRIJDAG in voorjaarsvakantie

GRONINGEN – Kinderen hoeven zich tijdens de voorjaarsvakantie niet te vervelen.

Op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari organiseert VRIJDAG een Vrije Inloop. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar mag meedoen! Kom ook, en maak spelenderwijs kennis met theater en beeldende kunst. Opgeven is niet nodig.

“Het thema van de Vrije Inloop is Sprookjes. Samen stappen we in een heuse sprookjeswereld; we komen spookjesfiguren tegen en kruipen zelf in de rol van ridder, prinses of heks. We maken schaduwtheater en tekenen, schilderen en bouwen aan ons eigen sprookjeslandschap”, aldus kunstenaar-docent Akke de Groot.

Vrije Inloop

De Vrije Inloop bij VRIJDAG wordt elke woensdagmiddag georganiseerd en biedt kinderen de kans hun creatieve talenten te ontdekken. Kinderen, musici, theatermakers en kunstenaars werken samen, maar kinderen zijn de baas. Ze kiezen zelf en experimenteren met verschillende dingen. Hierdoor leren ze veel over kunst, techniek en het gebruik van allerlei materialen en ontdekken ze wat ze leuk vinden om te doen.

Tijdens de voorjaarsvakantie is de Vrije Inloop op dinsdag-, woensdag- én donderdagmiddag. Iedereen mag elke dag meedoen, maar dat hoeft niet. De Vrije Inloop begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aan het einde van elke middag worden de ouders uitgenodigd om te kijken naar wat er gemaakt is. De Vrije Inloop vindt plaats bij VRIJDAG aan de locatie Walstraat 34 in Groningen (nabij het UMCG).

Er wordt gewerkt met een strippenkaart. Per dag gebruik je een strip. Eén strip kost €8, vijf strippen €40 en tien strippen €75.

Stadjerspas

Kinderen met een Stadjerspas kunnen tijdens de voorjaarsvakantie gratis meedoen. Houders van de pas krijgen in totaal drie gratis strippen. Deze kunnen tijdens de vakantie worden ingezet, maar ook worden bewaard voor een volgende keer. Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/vrije-inloop.

Foto: Mariska de Groot