Groningse start-up Parkos opent in Amerika

Groningse start-up Parkos opent in Amerika

GRONINGEN – De Groningse start-up Parkos breidt uit naar Amerika.

De parkeervergelijker begon de afgelopen week met het aanbieden van parkeerplaatsen bij de luchthavens van Newark en J. F. Kennedy in New York. In de loop van het jaar volgen andere grote Amerikaanse luchthavens. Eind vorig jaar werd bekend dat de vergelijker ook in Australië voet aan wal zette.

Peter Bosma van Parkos vertelt: “We zijn erg enthousiast over de uitrol naar Amerika. Wij merken al een tijdje dat er vanuit de VS een sterk groeiende vraag is naar goedkope en betrouwbare parkeerplaatsen in de buurt van luchthavens. Wij zijn blij dat wij nu ook aan deze vraag kunnen voldoen.”

Met de uitrol naar de Verenigde Staten worden de diensten wederom buiten Europa uitgebreid. In de loop van 2019 zullen meer Amerikaanse luchthavens volgen zoals LAX (Los Angeles) en Orlando.

Parkos

Parkos vergelijkt sinds 2014 parkeerplaatsen bij vliegvelden op diverse eigenschappen zoals prijs, afstand en beoordelingen. De Groningse parkeervergelijker is actief in Europa en Australië. In 2018 eindigde Parkos als één van Deloitte’s 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. Daarnaast is het bedrijf op de vierde plaats geëindigd bij de 2019 Ecommerce50 Shopping Awards voor snelst groeiende e-commerce bedrijven in Nederland.

Foto: Parkos