Jorn Hofman wint Ondernemersprijs en publieksprijs

Jorn Hofman wint Ondernemersprijs en publieksprijs

GRONINGEN – Jorn Hofman mag zich de winnaar noemen van zowel de Rabo Ondernemersprijs ter waarde van 10.000 euro als de publieksprijs.

Beide prijzen werden donderdag uitgereikt tijdens de eerste editie van de Dag van de Ondernemende Student, een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen.

Rabo Ondernemersprijs en publieksprijs

De afgelopen maanden hebben de Hanzehogeschool Groningen en de Rabobank studenten uitgedaagd hun ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen. Uit maar liefst 58 inzendingen heeft een jury drie studenten geselecteerd voor de Rabo Ondernemersprijs. De bedrijfsideeën werden gepresenteerd tijdens de finale van de Dag van de Ondernemende Student.

Rob Verhofstad, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, en Peter Schey, directeur Bedrijven Rabobank Stad en Midden Groningen, maakten de winnaar van de Rabo Ondernemersprijs bekend. Jorn Hofman heeft de prijs ter waarde van 10.000 euro gewonnen. Een mooi bedrag dat kan worden gebruikt om zijn bedrijfsidee, flexibele modules voor een camper, verder uit te werken.

Bezoekers hebben tijdens het festival hun stem uitgebracht op één van de kandidaten die kans maakten op de publieksprijs. Drie publieksprijzen werden uitgereikt en ook daar was Jorn Hofman de winnaar, hij ontving een cheque ter waarde van 1137,60 euro. Jetze de Jong ontving de tweede publieksprijs en Alwin Tammenga mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Ondernemerschap

Het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen van de Hanzehogeschool Groningen wil ondernemerschap stimuleren bij studenten. Het doel is een positieve bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van de regio. Dit kan op twee manieren. Door een ondernemende houding en innovatief denken te stimuleren bij studenten. Zo wordt geïnvesteerd in de professionals van de toekomst. Studenten met een goed bedrijfsidee worden ondersteund bij het starten van een eigen bedrijf. Dit levert op een later moment wellicht werkgelegenheid op in de regio.

Foto: Wouter Brem