Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Concert Ricciotti’s Eeuwige Radiotoer

12 mei - 12:00 - 13:00

Het Ricciotti ensemble duikt in de wereld van honderd jaar radio. Het bruisende symfonieorkest trakteert publiek op een eeuw aan radiohits. Het energieke, onorthodoxe Ricciotti ensemble bestaat uit 42 jonge musici en laat publiek op geheel eigen, unieke wijze kennismaken met de rijke klanken van het symfonieorkest. Het concert is gratis toegankelijk.

Tijdens het optreden brengt het Ricciotti ensemble de hoogtijdagen van de radio tot leven met muzikale pareltjes uit de oude doos. Denk aan werken die in de allereerste radiouitzending klonken, zoals Carmen van Bizet en Rossini’s Barbier van Sevilla. Of het eerste deel uit de Vijfde symfonie van Beethoven met zijn beroemde noodlotsmotief dat de geallieerden als morsecode gebruikten tijdens de D-day landing in Normandië. Ook klinken de tophits van 1919 waaronder klassieke muziek van De Falla en Nielsen.

Verder passeren radiotoppers uit latere jaren de revue, zoals Wie is Loesje van het immens populaire radio-orkest The Ramblers en Smile, oorspronkelijk van Charlie Chaplin en beroemd geworden door Nat King Cole. Het publiek kan genieten van de bekende programmatunes Chump Change (Langs de lijn) en Trumpet Cross en Tarantuella (Radio Tour de France). Van Jurriaan Andriessen klinkt Il Discorso della Corona, de ‘tune’ die tijdens Prinsjesdag klinkt wanneer de koning de Ridderzaal betreedt. Nieuw werk is er ook: speciaal voor deze tournee maakte componist Brendan Faegre een nieuwe compositie en schreef Henk Kraaijeveld het nummer Wake up the world.

Gegevens

Datum:
12 mei
Tijd:
12:00 - 13:00
Website:
https://www.ricciotti.nl/tournees/voorjaarstournee

Locatie

Martini Ziekenhuis
Van Swietenplein 1
Groningen, Groningen 9728 NT Netherlands
Telefoon:
050 5245245
Website:
https://www.martiniziekenhuis.nl/