Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Poolse Bruid – NNT

29 juni 2019 - 08:00 - 17:00

€25

Liefde in het Groningse landschap

Twee mensen uit twee verschillende culturen, door het noodlot samengebracht, leren elkaar kennen, ver weg van de bewoonde wereld.

Toneelgroep ECHO en het Noord Nederlands Toneel presenteren in de zomer van 2019 de voorstelling De Poolse Bruid. In 1998 verscheen de film De Poolse Bruid, die film is inmiddels Cultureel Erfgoed. De film won onder andere twee Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival 1998 en kreeg een Golden Globe-nominatie. De in vijftig landen vertoonde film is in Groningen nog altijd de best bekeken film ooit.

Over de voorstelling:
Een Poolse vrouw ontkomt op het Groningse platteland aan haar Nederlandse pooiers. Gewond vlucht ze naar de boerderij van een stugge boer. Hij draagt haar naar binnen, geeft haar schone kleren en te eten. Tussen deze twee mensen, eilanden op zichzelf die elkaars taal niet spreken, ontstaat in gebaar en gebroken Nederlands toch een voorzichtig gesprek. Terwijl hij zich zorgen maakt over de toekomst van zijn boerenbedrijf, probeert zij zich een plek in zijn huishouden te veroveren. Ze maakt schoon, kookt en houdt hem gezelschap. Ze leren elkaar steeds beter kennen, er ontstaat een band die langzaam intiemer wordt.

Maar de buitenwereld valt niet eeuwig op afstand te houden en het gevaar kruipt langzaam dichterbij.

Locatie:
De voorstelling speelt in de schuur van boerderij de Haver in Onderdendam, een rijksmonument dat onlangs is opgekocht door stichting het Groninger Landschap. Zij restaureren en geven een nieuwe bestemming aan de bijzondere boerderij, die nu nog in de stutten staat vanwege aardbevingsschade.

Gegevens

Datum:
29 juni 2019
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€25
Site:
https://nnt.nl/voorstelling/poolsebruid/

Locatie

Boerderij de Haver
Onderdendam, + Google Maps
Telefoon:
(050) 588 54 40
Site:
https://nnt.nl/voorstelling/poolsebruid/