Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geweldloos Communiceren bij de Magische Poort

16 juni - 15:00 - 17:00

Gratis

Stichting de Magische Poort heeft de intentie om structureel ondersteuning te bieden aan kinderen en jongeren welke opgroeien in armoede en/of andere, veelal belemmerende, situaties. Hiervoor worden jaarlijks diverse cursussen, Magische dagen en andere, ondersteunende activiteiten georganiseerd.

Op 16 juni 2020 start de cursus Geweldloos Communiceren.

Geweldloos Communiceren bestaat uit vier stappen; observatie, gevoel, behoefte en verzoek en dit zijn essentiële elementen voor het stimuleren van samenwerking, conflictoplossing en gesprekken die leiden tot verbinding en begrip. De Magische Poort probeert dit te bereiken door het aanbieden van een cursus waarin kinderen van diverse leeftijden leren communiceren op een manier wat hen als kind, maar later ook als volwassene zal helpen goed om te gaan met diverse, soms lastige situaties.
Er blijkt onder jongeren veel behoefte te zijn aan o.a. erkenning, veiligheid en vertrouwen van hun omgeving. Wanneer deze behoeftes lang genoeg gefrustreerd worden (door bijvoorbeeld situaties thuis of op school) kunnen jongeren vastlopen. Het kan dan lastig zijn voor ze om opnieuw vertrouwen op te bouwen. Met Geweldloze Communicatie kunnen jongeren vroegtijdig vaardigheden leren om zichzelf niet “uit” te zetten, maar om “aan” te blijven, ook bij uitdagende situaties. Op die manier hebben ze handvatten om zichzelf op een verbindende manier te uiten in relatie tot anderen.

Start 16 juni van 15.15 t/m 17.00 uur. Inloop om 15.00 uur. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.
De cursus is acht keer en vindt elke dinsdag plaats. Locatie: Friesestraatweg 31 te Groningen.
Aanmelden: stuur mail naar info@magischepoort.nl . Om 17.00 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://magischepoort.nl/

Locatie

8769
Friesestraatweg 31
Groningen, 9718 NB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0644161943
Website:
magischepoort.nl