Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geweldloos Communiceren bij de Magische Poort

16 maart - 16:00 - 17:30

Gratis

De geweldloos communiceren groep start 16 maart aan de Friesestraatweg 31 en is een gratis cursus voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben.

De geweldloos communiceren groep wordt ontwikkeld vanuit het idee dat het verrijken van de veiligheid en vertrouwen van kinderen bijdraagt aan hun sociaal emotionele welzijn zodat kinderen niet beschadigd uit school komen. Het Geweldloze Communicatiemodel biedt hierbij concrete handvatten door directe verbinding aan te brengen in de communicatie, het begrip naar elkaar te verbeteren en het creëren van win-win situaties.

Soms staan kinderen ‘uit’. Dan weten ze niet wat ze voelen of nodig hebben. Het interesseert ze niet wat een ander wil. Dan kunnen ze pijnlijke dingen doen of zeggen zonder het in de gaten te hebben. En soms doen ze het zelfs expres.

Als kinderen ‘aan’ staan, weten ze wat ze voelen en nodig hebben, wat ze wel of niet willen. En hebben ze ook oog voor anderen. Leren de knop te vinden waarmee ze zichzelf van ‘uit’ weer ‘aan’ kunnen zetten, daar gaat geweldloos communiceren over. Het biedt het kind levensvaardigheden waardoor het vertrouwen en rust in zichzelf kan ervaren. Bovendien leert het kind deze vaardigheden toe te passen in uitdagende situaties.

Docent Shekib Omran geeft aan dat verbindend communiceren gaat over openheid, wederkerigheid, verbinding, liefdevol luisteren en samen zijn en doen. Door contact te maken met gevoelens en behoeften van jezelf en van de ander en deze te uiten zonder oordelen, beschuldigen, aanvallen en eisen voelen beide gesprekspartners zich gezien en gehoord. Als dat lukt (vaak is dat lastig vooral bij heftige emoties) komt er wederzijds begrip, conflicten worden effectiever opgelost en de communicatie verbetert.

Wat is het effect van verbindend communiceren?

begripvol omgaan met emoties van zichzelf en anderen;
vertrouwen ervaren in zichzelf;
vertrouwen ervaren in de ander;
zich vanuit openheid en eerlijkheid leren uiten.

Start 16 maart van 16.00 t/m 17.30 uur. Inloop om 15.45. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De cursus is acht keer en vindt elke maandag plaats met uitzondering van 2e paasdag en Koningsdag.
Locatie:Friesestraatweg 31 te Groningen.
Aanmelden: stuur een mail naar: info@magischepoort.nl

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
16:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://magischepoort.nl/magische-cursussen/

Locatie

Friesestraatweg 31
Friesestraatweg 31
Groningen, 9718 NB
+ Google Maps
Telefoon:
06 44161943
Website:
magischepoort.nl