Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mindfulness voor kinderen bij de Magische Poort

22 januari - 14:45 - 16:45

Gratis

leder kind heeft wel eens een hoofd vol piekergedachten waardoor ze niet kunnen ontspannen, niet kunnen slapen, zich moeilijk kunnen concentreren of niet kunnen stilstaan bij wat ze echt voelen of meemaken.
Mindfulness kan helpen dat te veranderen. Kinderen leren om even op de pauze knop te drukken en met hun aandacht in het nu te zijn. Het leert ze de constante stroom van prikkels te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben.
Als kinderen al op jonge leeftijd meer leren over meditatie en mindfulness, heeft dat ook invloed op de rest van hun leven.

Wat is het effect van mindfulness? Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, begrijpen hun eigen gevoelens beter en staan hierdoor met meer plezier en energie in het leven.
Tevens neemt de vaardigheid om met emoties, frustraties en pijn en stress om te gaan toe. Waardoor ook de verantwoordelijkheid voor zichzelf, anderen en de leefomgeving toeneemt.
Docent Folkert Rienstra gaat uit van de 8-weekse methodische mindfulness training ”Aandacht werkt” van Eline Snel. Deze is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren op school, instellingen of in een eigen praktijk.

De training is toegesneden op verschillende leeftijdscategorieën. Voor kinderen uit het basisonderwijs gaat het om een onderbouw en een bovenbouwversie. Het bestaat uit 8 wekelijkse
lessen van 30 à 40 minuten. Ook de ouders worden op de hoogte gehouden van de inhoud van de lessen en er gaan tips mee naar huis om ook thuis met de oefeningen bezig te kunnen zijn. Voorafgaand aan de training is het waardevol om een ouder-informatieavond te houden.

Praktische info: start 22 januari 2020 van 14.45 t/m 16.45 uur. Gratis cursus van 8 keer op de woensdag voor kinderen van 4 t/m 14 jaar die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben. Twee groepen, max. 20 kinderen. Indeling volgt na aanmelding. Locatie:
Moesstraat 20 te Groningen.
Aanmelden: stuur mail naar info@magischepoort.nl of
via de website:https://magischepoort.nl/mijn-kind-wil-meedoen/

Gegevens

Datum:
22 januari
Tijd:
14:45 - 16:45
Kosten:
Gratis
Site:
https://magischepoort.nl/magische-cursussen/

Locatie

Moesstraat 20
Moesstraat 20
GRONINGEN, 9717 JW
+ Google Maps
Telefoon:
+31644161943
Site:
magischepoort.nl