Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onder de Vulkaan: Coronaproof en toch aanstekelijk.

18 oktober - 15:00 - 17:30

Gratis

Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar.

‘En dan, wat is natuur nog in dit land?’ is het thema van aflevering #1, seizoen 3.

Gerbrand Bakker tuiniert tussen de pieken en dalen door. Hij kwam dit jaar in de reeks Privé-domein met Knecht alleen, zijn verslag van een heftige depressie. Hij verstaat zich met ouders en vrienden en probeert grip op zijn leven te krijgen. ‘Eerlijk, onderzoekend, kritisch en dicht op de huid is het,’ schreef de Volkskrant. In het boekje De 3 bestaat niet restaureert en reconstrueert Bakker de wandelroute die langs zijn huis in de Eifel loopt.

Aaldrik Pot verbleef met zijn vrouw vier maanden op Rottumerplaat. Ze brachten het dagelijkse leven op het onbewoonde eiland in kaart in Terug naar Rottumerplaat. Maar misschien is Pot als boswachter nog meer in zijn element, op zoek naar sporen. In Het Prentenboek beschrijft hij samen met René Nauta welke dieren je kunt zien als je het landschap goed leest. Leer beter observeren.

In het Drents Museum is tot 25 oktober 2020 de tentoonstelling Saskia Boelsums – Landscape revisited te zien. Beeldend kunstenaar Saskia Boelsums is de laatste jaren vooral bezig met landschapsfotografie. Boelsums is dit jaar bovendien tot Kunstenaar van het Jaar gekozen. Tijd om haar uit te horen over de techniek achter de foto en om antwoord te krijgen op de vraag: wanneer is een landschap fotogeniek?

Gegevens

Datum:
18 oktober
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.grandtheatregroningen.nl/nl/programma/archief/onder-de-vulkaan-september

Locatie

Grand Theatre
Grote Markt 35
Groningen, Groningen 9711 LV Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0643600093
Site:
https://www.grandtheatregroningen.nl/