Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roeiclinic Paterswoldsemeer

20 juli 2019 - 11:00 - 15:00

Vereniging Watersport De Twee Provinciën (VWDTP) organiseert op zaterdag 20 juli een roeiclinic op het Paterswoldsemeer met zgn. coastal skiffs. Coastal skiffs zijn lichte en stabiele roeiboten, zeer geschikt voor gebruik op meren, rivieren en ook aan de kust en zijn makkelijk op de auto te vervoeren. De clinic is bedoeld voor mensen, die met deze vorm van watersport kennis willen maken. We denken belangstellenden die al roeien of eerder hebben geroeid in meer ‘klassieke’ boten en die de mogelijkheden van de coastal skiff willen verkennen, maar ook vooral aan diegenen, jong en oud, die nog geen roei-ervaring hebben en met een coastal skiff makkelijk en veilig de roeikunst meester kunnen worden (en we bedoelen dan roeien in een boot met een heen en weer bewegend bankje, een sliding seat).

Voor de clinic liggen vier coastal skiffs klaar van het merk Lite boat, beschikbaar gesteld door de firma Innovaren, zodat de deelnemers aan de clinic ruime mogelijkheden hebben de coastal skiffs uit te proberen en er is ook deskundige hulp en instructie beschikbaar voor deelnemers, die de roeikunst nog niet machtig zijn en die in de clinic dan de eerste basale roeibewegingen kunnen maken.
VWDTP beschikt over een terras direct aan het meer en als het weer meewerkt is de clinic dus ook een mooie gelegenheid om daar te vertoeven met een hapje en drankje en kennis te maken met alle faciliteiten die VWDTP verder biedt, zoals zeilinstructie, verhuur van boten en opslagmogelijkheden voor eigen zeil- en roeiboten. Leden van VWDTP zijn aanwezig om informatie te geven.

Aanmelden voor de clinic kunt u via een mail aan dhr Wieselmann, (m.wieselmann@xs4all.nl), dit vóór woensdag 17 juli en daarbij graag vermelden of u wel of niet over roei-ervaring beschikt in boten met een ‘sliding seat’. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, consumpties op het terras zijn voor eigen rekening.

Er is parkeergelegenheid zowel op het terrein van VWDTP als op nabij gelegen openbare parkeerplaatsen.

Gegevens

Datum:
20 juli 2019
Tijd:
11:00 - 15:00
Website:
http://www.vwdtp.nl

Locatie

VWDTP
Meerweg 227
Haren, 9752 XD