Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sweep Stakes

7 juli 2019 - 13:00 - 18:30

De KHRV (Koninklijke Harddraverij en Renvereniging) organiseert op zondag 7 juli a.s. om 13 uur weer een prachtig paardenkoersprogramma in het prachtige en lommerrijke Stadspark te Groningen.
Deze meeting geldt absoluut als het sportieve hoogtepunt van dit jaar omdat dan de Sweep Stakes worden verreden. De beste 3 jarige dravers van Nederland kruisen dan de degens voor het veroveren van prachtige ereprijzen en het verkrijgen van eeuwige roem die het winnen van deze klassieker nu eenmaal reeds decennia met zich meebrengt. Omdat er zowel bij de merries als de hengsten/ruinen geen torenhoge favoriet is dit jaar worden het héél spannende koersen met mooie aankomsten.
De eerste twee meetings van dit jaar in het Stadspark waren weer ouderwets gezellig en werden ook druk bezocht. Door de kwaliteit en kwantiteit van paarden en pikeurs wordt het op 7 juli a.s. zeker weer een prachtige draf-dag. De koersen zijn over verschillende afstanden uitgeschreven en ook met diverse disciplines zoals “aangelijnd” (pikeur op de sulky) en “monté” (pikeur op het paard).
En er is natuurlijk een koers voor amatrices/amateurs die vernoemd is naar de meest legendarische Groningse horecaman Jannes Bosklopper. Ook zijn er twee ponykoersen speciaal voor de jeugd. Omdat het bestuur graag ziet dat er veel gezinnen naar de baan komen krijgen moeders met kinderen (tot 15 jaar) gratis entree. Overige entreeprijzen: Volwassenen: €.6,=, 65-plus: €.5,=, Studenten en 16/17 jarigen: €.2,=. Uiteraard is er voor de kids een springkussen met begeleiding.
Top Cateraar van Gelder verzorgt weer de interne mens binnen en buiten met een snack en een slok.
Uiteraard kan en mag een gokje gewaagd worden tijdens het koersen. Runnerz is de gevolmachtigde aanbieder van weddenschappen en zij leggen u graag uit hoe dat werkt. Dus het geeft helemaal niks als u niet zo deskundig bent maar wel een gokje wilt wagen. Vraag het gerust bij de medewerkers in de Runnerz infostand en zij helpen u graag verder. Het meemaken van een paardenkoers waarop u een weddenschap afsluit is altijd een enerverende belevenis. Het paard waarop u speelt wordt dan immers een beetje van u zelf? Unieke ervaring en veel leuker dan op andere wijze een gokje wagen. Overige informatie is op de baan te verkrijgen bij de infostand en op www.drafbaangroningen.nl .
Brengt allen komende zondag een bezoek aan de Draversbaan in het Stadspark want er gaat niks boven (de paardenkoersen) in Groningen. Kom het ervaren en je ziet, hoort en ruikt de paarden!

Tips:
Parkeer auto’s op de parkeerterreinen (ook mogelijk bij de Gasunie).
Pinnen kan wel op het terrein binnen de Drafbaan maar helaas (nog) niet bij de entree.
Waag een gokje op het mooiste paard en/of op de leukste rijd(st)er en dat kan al vanaf 1,= €.

Gegevens

Datum:
7 juli 2019
Tijd:
13:00 - 18:30

Locatie

Stadspark
Groningen, + Google Maps
Website:
www.drafbaangroningen.nl