Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theatergroep WAARK speelt Bevings

18 januari - 20:30 - 21:30

€14

Hoe voelt het om nu Groninger te zijn? Om de grond onder je voeten weg te voelen zakken, gegijzeld te worden door de zucht naar gas?

De muzikale voorstelling Bevings geeft een stem aan de emoties die leven bij de Groningers. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.
Met een requiem voor de slachtoffers verwoordt WAARK de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit. Jan Meiborg componeerde speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek

Bevings ging op vrijdag 27 september in première in het Kielzog in Hoogezand en toert nog tot en met maart 2020 langs Groningse en Drentse theaters.

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
20:30 - 21:30
Kosten:
€14
Site:
http://waark.nl/speellijst

Locatie

Der Aa theater
Akerkstraat 11
Groningen, 9712 BD
+ Google Maps
Telefoon:
050 311 7738