Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Volt Europa Meet & Greet

1 mei 2019 - 19:30 - 22:00

Op 1 mei neemt Groningen deel aan de pan-Europese Meet & Greet van Volt; de eerste Europese partij die actief is in heel Europa en campagne voert voor de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei. Op deze avond gaan de Groningse Volters graag in gesprek met Groningen over wat hen bezighoudt en over de toekomst van Europa. De Meet & Greet vindt plaats in Lust Groningen, Oude kijk in ’t jatstraat 58, op woensdag 1 mei van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur.

“Wij zijn Europa”, zegt Marc Holterman, voorzitter van Volt Groningen. “De toekomst ligt in onze handen en meer dan ooit hebben we elkaar nodig om grensoverschrijdende problemen als klimaatverandering, migratie en veiligheid aan te kunnen pakken. Ook Groningers kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Daarom dragen we met onze stad graag bij aan dit evenement dat gelijktijdig in tientallen steden door heel Europa plaatsvindt.”

Ontmoeting, inhoud en gezelligheid

De avond staat in het teken van elkaar ontmoeten in Groningen, in Nederland en in heel Europa. De leden van Volt geven een introductie over hun partij, waarbij er via videoverbinding contact is met de bijeenkomsten die gelijktijdig plaatsvinden in andere Europese steden. Verder gaan Volters en gasten met elkaar in gesprek in een ‘speeddate’-format zodat iedereen veel verschillende mensen kan spreken, om gedachten, vragen en meningen over politieke en andere Europese vraagstukken te delen. Dit alles onder het genot van een drankje of twee.

Een democratisch Europa

Volt biedt een positief, hoopvol en constructief tegengeluid aan het groeiende anti-EU-sentiment in Nederland en Europa en staat voor hervormde, democratischere en effectievere Europese politiek, om zo grensoverschrijdende problemen aan te pakken en een moderne toekomst te verwezenlijken in een eerlijk, transparant, duurzaam en vrij Europa. Als eerste pan-Europese partij hanteert Volt in alle EU-lidstaten dezelfde naam en ideologie. Op 23 mei zijn de Europese verkiezingen, waarbij op Volt gestemd kan worden.

Gegevens

Datum:
1 mei 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Website:
https://www.voltnederland.org/pan_europees_event_12

Locatie

Lust
Oude Kijk in 't Jatstraat 58
Groningen, Groningen 9712 EL Netherlands
Website:
http://lustgroningen.nl/

Bekijk alle evenementen in Groningen