Nieuws over Groningen

Groningen herdenkt 16.000 kinderen uit Gaza met indrukwekkend schoenenprotest

Door | 21 juli 2024

GRONINGEN – De Grote Markt in Groningen stond zondag vol met schoenen als eerbetoon aan de kinderen die zijn omgekomen in Gaza door de oorlog met Israël. De indrukwekkende bijeenkomst is georganiseerd door de stichting Plant een Olijfboom, die hiermee de meer dan 16.000 Palestijnse kinderen herdenkt die door oorlogsgeweld en honger zijn omgekomen. Tijdens het neerzetten van… Lees meer »

Word deze zomer wetenschapper in het Universiteitsmuseum Groningen

Door | 19 juli 2024

GRONINGEN – Deze zomer hoeven alle families met kinderen zich niet te vervelen in het Universiteitsmuseum Groningen. Zo kunnen kinderen meespelen aan een museumbingo bij de in april geopende tentoonstelling Kaleidoscope, een vernieuwde puzzelspeurtocht doen bij de vaste presentatie Masterminds of zelf wetenschapper worden in de spannende experimentenzaal. Museumbingo en puzzelspeurtocht Er valt veel te ontdekken in het… Lees meer »

Handboek geeft vuistregels voor hoger bouwen in Groningen

Door | 17 juli 2024

GRONINGEN – Het college van B&W kiest voor een nieuwe benadering van wonen, leefbaarheid, voorzieningen en hoger bouwen in de gemeente Groningen. Een nieuw handboek moet richting geven. Een gebouw kan niet los gezien worden van zijn omgeving. Een gebouw van bijvoorbeeld meer dan 5 lagen vraagt om een zorgvuldige afweging. Het gaat om de samenhang tussen de… Lees meer »

Savornin Lohmanlaan in Groningen wordt veiliger en groener

Door | 17 juli 2024

GRONINGEN – De gemeente wil De Savornin Lohmanlaan in Groningen opnieuw inrichten en klaarmaken voor de toekomst. De straat wordt groen, veilig, toegankelijk en klimaatadaptief ingericht.  Pakket aan verkeersremmende maatregelen De Savornin Lohmanlaan is  een 30 km/uur-straat, maar is niet zo ingericht. Door de brede rijbaan wordt er vaak te hard gereden wat vooral voor voetgangers en fietsers… Lees meer »

Groningse AI-expert Menno Fokkema genomineerd voor de Jonge Ondernemersprijs 2024

Door | 16 juli 2024

GRONINGEN – Voor de Jonge Ondernemersprijs editie 2024 heeft de vakjury onlangs acht talentvolle ondernemers geselecteerd als halvefinalisten. Menno Fokkema, AI-expert uit Groningen, is met zijn bedrijf DataNorth AI één van de genomineerden voor de prijs. De Jonge Ondernemersprijs biedt een platform voor jonge ondernemers in Friesland, Groningen en Drenthe. De prijs wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt en heeft als doel het… Lees meer »

Feestelijke opening 401 nieuwe kamers op Zernike Campus 

Door | 12 juli 2024

GRONINGEN – Op vrijdag 12 juli was de feestelijke opening van het eerste studentencomplex op Zernike Campus, Proxima! Projectontwikkelaar Jebber overhandigde symbolisch de sleutel van het nieuwe complex aan de SSH. Het nieuwe complex biedt onderdak aan maar liefst 401 studenten en tijdens de piekperiode aan het begin van het studiejaar is er ruimte voor 802 studenten.  Tijdens… Lees meer »

Inez verkozen tot nieuwe kinderburgemeester gemeente Groningen

Door | 12 juli 2024

GRONINGEN – Op donderdag 11 juli is Inez verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan: ‘Groot word je in Groningen!’, wist zij de meeste stemmen binnen te halen. Burgemeester Koen Schuiling maakte dit donderdagmiddag in het Forum Groningen bekend. De kinderburgemeester wordt tijdens haar ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Doris. De kinderburgemeester treedt vanaf… Lees meer »

Hoogwerker valt om bij sportpark Esserberg: Werknemer naar ziekenhuis

Door | 9 juli 2024

GRONINGEN – Bij werkzaamheden op sportpark Esserberg is vanmiddag een ongeval gebeurd. Een hoogwerker raakte door nog onbekende oorzaak uit balans en viel om, waarbij de inzittende enkele meters naar beneden viel. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om het slachtoffer te stabiliseren en naar het ziekenhuis te vervoeren. De arbodienst is een onderzoek gestart naar de oorzaak van… Lees meer »