Buurtapp Nextdoor verstuurt misleidende uitnodigingsbrief

Buurtapp Nextdoor verstuurt misleidende uitnodigingsbrief

GRONINGEN – Inwoners van stadswijk Beijum-West ontvingen vandaag een uitnodiging voor buurtapp Nextdoor zonder weet van de afzender.

Nextdoor is een sociaal netwerk zoals Facebook, maar dan gericht op een specifieke wijk. Via het platform kunnen buurtbewoners met elkaar in contact komen. Het bedrijf lijkt -zoals we inmiddels van sociale netwerken gewend zijn- echter weinig op te hebben met de privacy van haar gebruikers. Nextdoor verstuurt namelijk uitnodigingen uit naam van gebruikers die er niets vanaf weten. Bovendien wordt daarbij ook de straatnaam van de betreffende persoon vermeld.

Reclame in de vorm van een brief?

Bewoners van de stadswijk Beijum-West ontvingen vandaag een uitnodiging om lid te worden van het platform. De brief zou zijn verstuurd namens een lid van het sociale netwerk, maar bij navraag blijkt de betreffende persoon niets van de actie af te weten. De uitnodiging lijkt reclame in de vorm van een brief. Ook in andere delen van het land blijken soortgelijke brieven te zijn verstuurd.

“Ik heb inderdaad een tijdje terug zelf zo’n dergelijke brief ontvangen en begreep niet de reden hiervan. Ik heb mij toen zelf aangemeld, maar niet met de bedoeling om ook zo’n brief aan anderen te versturen, althans dat kan ik niet mij niet herinneren. Heel vervelend, maar je kunt het gewoon negeren lijkt mij”, aldus de vermeende afzender tegen over de Groninger Krant.

Toch met toestemming van leden

[UPDATE] In een reactie laat Michel Visser, Head of Community & Partnerships bij Nextdoor, ons weten dat de uitnodigingen geen nepbrieven of fraude zijn. “De brieven die de buren ontvangen zijn uitnodigingen namens geverifieerde Nextdoor-leden, met toestemming van deze leden. Tijdens het uitnodigingsproces, geven we aan onze leden aan welke informatie er op de gedrukte brief zal verschijnen, inclusief uw naam, uw straatnaam en nuttige informatie over Nextdoor.”

Foto: Groninger Krant