Televisievedette Marjolein Rover terug op nationale televisie

Televisievedette Marjolein Rover terug op nationale televisie

GRONINGEN – Ken jij de superbekende televisiemaker Marjolein Rover nog van vroeger? Je weet wel, van dat ene programma? Nee?

Ze is klaar met wachten op nieuwe kansen in de media en neemt daarom de touwtjes in eigen handen. In een jonge mediawereld met nieuwe wetten en regels probeert ze zich opnieuw uit te vinden. En niet zonder succes. Met haar vlog werd ze onlangs door de VPRO verkozen tot één van de zeven beste nieuwe talenten van het jaar.

“Zóveel bloemen thuisgestuurd gekregen! Wat ben ik iedereen dankbaar”, reageert een opgetogen Marjolein. “Een winnaar zijn, gewoon door mezelf te zijn gebleven… een mooiere prijs bestaat niet. Het is níet alleen maar fraai wat u gaat zien, maar zo is het leven. Ik hoop dat u er kracht uit weet te putten op momenten dat het u even niet-je-dat gaat.”

Compilatievideo

Marjolein Rover

Marjolein Rover is geboren vlakbij Hilversum als dochter van Berend en Maria Rover. Ze was getrouwd met de in 2011 overleden antiquair Tonnie. Marjolein was de allereerste en tevens allerlaatste vrouwelijke kabeldraagster van Nederland en maakte haar televisiedebuut als invaller toen de omroepster van de TROS kampte met ziekte.

Sinds haar comeback heeft de vedette diverse reportages gemaakt. Ook was ze dit jaar gespreksleider bij de Nacht van Kunst en Wetenschap in het Groninger Forum en had ze een vast item in Stand van Stad, de talkshow op OOG TV die in 2017 werd verkozen tot beste lokale tv-programma. Meer zien van Marjolein? Abonneer je op haar kanaal op YouTube of kijk op marjoleinrover.nl.

Foto: Marjolein Rover/YouTube