Leens in het teken van Ede Staal tijdens muziekfestival

Leens in het teken van Ede Staal tijdens muziekfestival

LEENS – Op zaterdag 21 september wordt de tweede editie van het Ede Staal Muziekfestival georganiseerd in Leens.

“Ede Staal, oud Leenster, heeft erg veel betekend voor het Groningse lied in de provincie maar zeker ook daarbuiten. Leens staat ook dit jaar weer een dag in het teken van Ede Staal. Gezien de vele liefhebbers van zijn muziek proberen wij iedereen die geniet van de muziek van Ede Staal kennis te laten nemen van het festival. De eerste editie van het festival in 2016 was met ruim 2.500 bezoekers een groot succes”, aldus Arjen Fledderman van de organisatie.

Er is een middag- en avondprogramma. Vanaf 13.00 uur wordt door elf groepen, bands en solisten muziek van Ede Staal gespeeld op zes verschillende locaties in het dorp. Het middagprogramma duurt tot 19.00 uur. Bij de muziektempel, centraal in het dorp, is een eetplein ingericht waar bezoekers kunnen luisten naar de muziek van Ede Staal onder het genot van een hapje en een drankje. Het middagprogramma is gratis toegankelijk.

Om 20.00 uur begint het avondprogramma in de sporthal van Leens. Drie solisten en een groep zullen een groot aantal nummers van Ede Staal spelen. Marlene Bakker, Jan Henk de Groot, Roon Staal en De Stroatklinkers hebben hun medewerking aan het festival toegezegd. De avond wordt afgesloten met een extra optreden van de Stroatklinkers. Voor het avondprogramma zijn kaarten beschikbaar via de website van het festival.

Foto: Ede Staal Muziekfestival