Categorie: Ommeland & Provinciaal

Nieuws uit de provincie Groningen

Ommeland & Provinciaal Slagingskans inbrekers Groningen ligt boven de 70%

Slagingskans inbrekers Groningen ligt boven de 70%

In het eerste half jaar van 2017 zijn er in de provincie Groningen meer dan 750 inbraakpogingen gedaan, waarvan zo’n 540 succesvol. Het leeuwendeel daarvan werd gepleegd in Stad. Het aantal inbraken per inwoner was het hoogst in de gemeente Delfzijl.

Ommeland & Provinciaal Asielzoekerscentrum Delfzijl viert diversiteit

Asielzoekerscentrum Delfzijl viert diversiteit

In het asielzoekerscentrum van Delfzijl wordt op 5 augustus een evenement georganiseerd om de diversiteit in Nederland te vieren. Initiatiefnemers zijn Gisele and Arash Azad. Broer en zus kwamen 20 jaar geleden zelf als vluchteling naar Nederland.

Ommeland & Provinciaal Groninger Dorpen met sleurhut de boer op

Groninger Dorpen met sleurhut de boer op

Het team van vereniging Groninger Dorpen trekt zes weken lang met een caravan de provincie in. Elke vrijdag staat zij in een ander Gronings dorp om kennis te maken met de bewoners, hen een luisterend oor te bieden en advies te geven over subsidies of fondsenwerving. Afgelopen vrijdag stond de caravan in Uithuizermeeden.

Ommeland & Provinciaal Kinderweekend bij Landgoed Verhildersum in Leens

Kinderweekend bij Landgoed Verhildersum in Leens

Op 15 en 16 juli organiseert Landgoed Verhildersum Leens een kinderweekend. Van 10.30 tot 17.00 uur kunnen kinderen op het landgoed van alles onderzoeken op het gebied van natuur en geschiedenis om zo spelenderwijs het Groninger platteland te ontdekken.