SP-afdeling Het Hogeland presenteert kandidatenlijst

SP-afdeling Het Hogeland presenteert kandidatenlijst

De leden van SP-afdeling Het Hogeland hebben de kandidatenlijst voor de herindelingsverkiezingen 2018 vastgesteld.

In een volle zaal in het dorpshuis van Onderdendam werd gekozen voor een lijst met 17 kandidaten verspreid over het hele Hogeland.

De lijst wordt aangevoerd door Linda Visser, huidig fractievoorzitter van de SP in Eemsmond. Na Linda Visser volgt op de 2e plek Sandra Herkströter, beoogd wethouderskandidaat. De lijst is opgebouwd uit verschillende leeftijdsklassen en expertises. Van student tot ondernemer, van hulpverlener tot commercieel medewerker.

Naast deze twee bekende namen bestaat de lijst verder vooral uit nieuwe SP-ers. Op plek 6 staat bijvoorbeeld Johanna Davids uit Den Andel, gevolgd op 5 door Teddy Hoekstra – Klein uit Warffum. Plek vier is voor Joop Bergman uit Zevenhuizen en op 3 is Rinze Mook uit Zoutkamp te vinden.

SP-voorzitter Jan Dresmé is blij met de lijst: “Het team dat we presenteren is een mooie afvaardiging van en voor het Hogeland. We nemen de ervaring mee uit Eemsmond en hebben verfrissende kandidaten gevonden om de lijst compleet te maken. Met deze lijst kunnen we vol vertrouwen én zelfvertrouwen de verkiezingen ingaan.”

Over twee weken wordt het verkiezingsprogramma van SP het Hogeland vastgesteld in een volgende ledenvergadering. De basis van het verkiezingsprogramma is Grip op het Hogeland.

De komende 4 jaren gaat de herindeling echt landen en wordt de basis voor een krachtig Hogeland gelegd. De SP wil de mensen meer zeggenschap over eigen buurt en gemeente geven. Hoe we dat willen doen staat in ons programma. Een programma dat tot stand gekomen is uit de gevoerde grip-gesprekken en in samenwerking met meerdere Hogelandsters.

“Het is een eer deze mooie lijst te mogen trekken, vol goede moed gaan we door waar we mee begonnen zijn in aanloop naar het verkiezingsprogramma. De SP praat niet óver, maar mét mensen die wonen, leven en/of werken op het Hogeland”, aldus Linda Visser.

Foto: SP Het Hogeland