Circus Renz Berlin viert seizoenopening in Winschoten

Circus Renz Berlin viert seizoenopening in Winschoten

WINSCHOTEN – Circus Renz Berlin viert van 17 tot en met 22 april de première van haar nieuwe circusprogramma in Winschoten.

Clowns, magie en waaghalzen. Vanaf 17 april gunt het vermaarde en authentieke Circus Renz Berlin het publiek uit Winschoten en omstreken de première van het nieuwe programma voor aankomend circusseizoen. Tot en met 22 april staat de grootste circustent van het land aan de Elfenbank in Blauwestad. Kaarten zijn op speeldagen een uur voorafgaand aan de voorstelling te koop bij de kassa. Lezers van de Groninger Krant krijgen bovendien vijf euro korting via deze kortingsbon.

Wereldprimeur

De show van Circus Renz is dit jaar spannender en spectaculairder dan ooit: dik twee uur onbedaarlijk lachen en genieten voor alle leeftijden. Bovendien beleeft het publiek de wereldprimeur van de exotische, internationale acrobaten-act La Troupe Tour de Tanger (Toren uit Tanger) uit Marokko. En de naam van deze groep van vijf stoere kerels komt niet uit de lucht vallen…

Uiteraard zijn bezoekers welkom om te komen kijken bij het circusdorp, waar ze kennis kunnen maken met de familie en de vele dieren. Traditiegetrouw heeft het circus veel paarden, waaronder steigerende Arabieren en Andalusische paarden. De formatie Friese paarden laat zien dat er echte vrijheid bestaat in de circuspiste: schoonheid, dierenliefde en hoogstaande dressuur komen samen. Daarnaast kunnen kinderen genieten van ezels, kamelen, pony’s en schattige honden.

Circus Renz Berlin

Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook ‘de gewone mensen’ amuseren en richtte zijn wereldvermaarde familiecircus Renz op. Nu, 177 jaar later, komt de achtste generatie Renz met een sprankelend nieuwe voorstelling naar Winschoten. Een eigentijds familiefeest in een rijke circustraditie en met dezelfde droom als Ernst Jakob: circus zoals het bedoeld is! En dat betekent twee uur onbezorgd genieten, huiveren, verbazen en lachen.

“Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,” aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. “Het zit in de genen.” Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. “Nergens anders vind je levende cultuur in zo’n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.”

Winschoten is tijdens de zomertour de enige plaats in de provincie Groningen waar het circus haar tent opslaat. Na Winschoten vertrekt het circus naar Hoogeveen (Drenthe).

Foto: Circus Renz Berlin