Leer- en werkbedrijf Afeer zet in op gezondheid

Leer- en werkbedrijf Afeer zet in op gezondheid

WINSCHOTEN – Leer- en werkbedrijf Afeer in Winschoten verruilt de kroketten en frikadellen voor verse producten en maaltijden.

De circa duizend medewerkers krijgen in het vervolg verse producten en maaltijden voorgeschoteld, zo meldt Dagblad van het Noorden. Tot nu toe kwam het eten uit de vriezer en moest het eerst worden opgewarmd. Om de cultuuromslag mogelijk te maken neemt het bedrijf chef-kok Paul Rodenberg uit Stad in de arm.

Afeer wil de verandering ook doorvoeren binnen haar eigen opleidingen. Zo wil het werkzoekenden een kookopleiding bieden waar zij worden getraind door Rodenberg. Het leer- en werkbedrijf verwacht op deze manier tientallen werkzoekenden op te kunnen leiden voor een baan in de horeca.

Afeer

Afeer is het participatiebedrijf voor de gemeenten Oldambt, Westerwolde en Pekela. Het is de matchmaker van Oost-Groningen tussen werkgevers en werkzoekenden die een beroep op de Participatiewet doen. Afeer helpt bedrijven bij het maken van producten, of door ze samen te stellen of in te pakken. Zo voegt Afeer waarde toe aan het werk van ondernemers.

Foto: RitaE/Pixabay