Tineke Schouten in maart in Cultuurhuis de Klinker

Tineke Schouten in maart in Cultuurhuis de Klinker

WINSCHOTEN – Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart staat Tineke Schouten in Cultuurhuis de Klinker in Winschoten.

Met haar gloednieuwe theatershow Highlights vestigt Schouten de aandacht op de hoogtepunten uit haar carrière. Voor het publiek een voorstelling vol zowel herkenbaar en bekend, als compleet nieuw werk.

Highlights is een reis door de beroepsmatige carrière van Schouten met de pieken uit haar grote oeuvre. De fans van Schouten hebben mee mogen denken over de typetjes en sketches die ze in de show laat zien. Het selecteren van de publieksfavorieten bleek lastig. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. De Belgische Paaldanseres, Lenie uit de Takkestraat, De Toiletjuffrouw en De Wijnproefster zijn de bekendste ‘highlights’. Ook minder bekend werk is bij een deel van het publiek favoriet. Een grote verscheidenheid aan typetjes is in de voorstelling te zien. Schouten: “Veel van de bekende highlights zijn met de tijd meegegroeid en in een nieuw jasje gestoken. Het is een mooie verzameling geworden.”

Schouten is duidelijk over de top drie highlights in haar leven. Met stip op nummer 1 haar kinderen en kleinkinderen, gevolgd door haar familie: man, moeder, schoonzonen en vrienden en op 3 haar publiek. “Aan het publiek heb ik alles te danken, zij bepalen mijn leven. Daarom vind ik het zo fijn en belangrijk om deze voorstelling voor ze te maken.”

Ook de 24e voorstelling van Tineke Schouten blijft natuurlijk een avond schateren en gieren voor het publiek. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de theaterkassa of de website indeklinker.nl.

Foto: Cultuurhuis De Klinker