‘Tokyo van Boven’ van Winschoter filmmaker vanavond op NPO 3

‘Tokyo van Boven’ van Winschoter filmmaker vanavond op NPO 3

WINSCHOTEN – Vanavond wordt de webserie Tokyo van Boven van Wim Boven (Winschoten, 1988) uitgezonden op NPO 3.

In deze vierdelige serie laat Boven de gebaande paden achter zich en gaat hij op zoek naar de donkere kant van Tokyo. Boven is van jongs af aan al gefascineerd door Tokyo en vertrok eind 2017 voor een aantal maanden naar deze stad. Hij werkte in een typisch Japanse bar in Kabukicho en maakte veel nieuwe vrienden.

Iedere week volgt Boven één of meer van zijn Japanse vrienden en neemt hij je mee door zijn Kabukicho, de wijk waar hij heeft gewoond en gewerkt. Kabukicho is één van Tokyo’s meest bijzondere wijken en staat ook wel bekend als het Japanse equivalent van De Wallen in Amsterdam. Hier laat Boven je kennismaken met een tot dusver onderbelichte kant van deze immense metropool. Geen clichés en stereotypes die we kennen als we denken aan Japan: eenzame seksloze Japanners en toeristische highlights, maar jonge mensen met spannende en bijzondere verhalen.

In de serie worden de thema’s uitgaan, relaties, eenzaamheid en realiteit besproken aan de hand van bijzondere en aangrijpende verhalen van lokale bewoners. Vanavond zijn alle afleveringen van Tokyo van Boven van 23.30 tot 00.40 uur achter elkaar te zien op NPO 3. De serie is ook te bekijken via YouTube.

Wim Boven

Boven is opgegroeid in Winschoten en studeerde van 2007-2008 Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Toen hij werd toegelaten aan de Filmacademie verhuisde hij naar Amsterdam waar hij nog altijd woont. Na zijn afstuderen richtte Boven samen met medestudenten Casper Eskes en Niek Teunissen Umami Media op, productiebedrijf van voornamelijk Nederlandse films, series en televisieprogramma’s.

Foto: Tokyo van Boven/3Lab