Waterschap start werkzaamheden kadeverbetering

Waterschap start werkzaamheden kadeverbetering

Waterschap Hunze en Aa’s start met de eerste werkzaamheden in het kadeverbeteringsproject Pekel Aa, Winschoterdiep en Rensel.

Dagelijks bestuurder Hilbrand Sinnema verricht op 16 juli 2018 de openingshandeling. We versterken de kades omdat deze niet meer breed en/of sterk genoeg zijn. Ze voldoen daarmee
niet meer aan de gestelde veiligheidsnorm. We moeten de kades verbeteren, zodat ze in de toekomst bij hoogwater sterk genoeg zijn. Dit doen we langs de zuidzijde van het Winschoterdiep en de Rensel van ongeveer vier kilometer tussen de Kloosterbrug en de Renselbrug. Daarnaast verbeteren we de kades langs een traject van vijf kilometer aan beide zijden van de Pekel Aa tussen de Keersluis in de Pekel Aa en het Winschoterdiep (gemaal Winschoterzijl).

Het resultaat

De vorm van de kade verandert voor de Pekel Aa. Deze wordt breder. Voor het Winschoterdiep en de Rensel vervangen we de huidige bekleding door klei. Na de werkzaamheden is het gebied waar u dichtbij woont, werkt of recreëert veiliger bij hoogwater.

Foto: Waterschap Hunze en Aa’s