Duurzaam opvoeden en ontwikkelen in Westerwolde

Duurzaam opvoeden en ontwikkelen in Westerwolde

Woensdag 26 september vond in De Meet in Bellingwolde de eerste Westerwoldse onderwijsdag plaats.

Deze studiedag, met als thema ‘Duurzaam opvoeden en ontwikkelen’, werd georganiseerd om de contacten tussen de verschillende werkvelden op het gebied van jeugd en onderwijs te versterken.

Duurzaam opvoeden en ontwikkelen

Het thema van de onderwijsdag was ‘Duurzaam opvoeden en ontwikkelen’. Wethouder Wietze Potze: “Kinderen moeten zich gehoord en veilig voelen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Wij streven er naar om onze kinderen een veilige leeromgeving te bieden. Hiervoor is een goede relatie tussen leerkrachten, ouders/opvoeders en kinderen essentieel. Daarnaast vinden we de betrokkenheid met het gebied, de natuur en de cultuurhistorie ook erg belangrijk.”

Alle leerkrachten van het openbaar en bijzonder basisonderwijs en het voortgezet onderwijs waren voor de onderwijsdag uitgenodigd, evenals de medewerkers de peuteropvang, de GGD, logopedisten, jeugdconsulenten, sportconsulenten, bibliotheken en overige betrokkenen. Tijdens de onderwijsdag konden zij luisteren naar een lezing en deelnemen aan Masterclasses in de geest van het jaarthema.

Foto: Gemeente Westerwolde