Eerste Cittaslow Voedfestival op 15 september in Laude

Eerste Cittaslow Voedfestival op 15 september in Laude

Zaterdag 15 september om 10.30 uur opent gedeputeerde Henk Staghouwer bij de oude Melkfabriek in Laude het eerste Cittaslow Voedfestival.

Dit doet hij samen met burgemeesters Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn en Leendert Klaassen van de gemeente Westerwolde. Het is voor het eerst dat de beide Cittaslowgemeenten en Rineke Dijkinga een Voedfestival organiseren, waarbij het draait om het weer op gang brengen van de lokale voedselketen.

Standhouders laten tijdens het Voedfestival op verschillende locaties in en om Sellingen zien en proeven wat de regio te bieden heeft. Zoals slow food risotto van naakte haver uit Sellingen, heerlijk ‘Westerwolds Goud’ kaas of een lokaal gebrouwen biertje. Daarnaast zijn er lezingen van Theo Mulder, Rineke Dijkinga en Michiel Korthals en diverse rondleidingen. Bezoekers wanen zich voor een dag op een Italiaanse streekmarkt, waar men vol trots de oogst uit de regio verkoopt: eerlijk, authentiek, duurzaam en ambachtelijk.

Gratis toegankelijk

Het Voedfestival is op diverse locaties te bezoeken: Puur Westerwolde (voormalige Noordmee), Heerlijk Westerwolds Land, Kloosterboerderij Bleyendael, de oude Melkfabriek Laude, Schaapskooi Ter Borg en Geitenhouderij Alting. Het Voedfestival wordt georganiseerd door Rineke Dijkinga en Cittaslowgemeenten Borger-Odoorn en Westerwolde. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen een gratis toegangskaart reserveren via voedfestival.eventbrite.nl.

Foto: Gemeente Westerwolde