Westerwolde start in Groningen met ANWB AutoMaatje

Westerwolde start in Groningen met ANWB AutoMaatje

WESTERWOLDE – Stichting Op-StapBus start op 7 november om 14.00 uur met een feestelijke eerste rit in de Dorpstraat in Wedde met ANWB AutoMaatje.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Westerwolde toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriend(in).

De opening zal worden gedaan door de wethouder Harry Brunen van Westerwolde en vind plaats bij het gemeentehuis. Andere gemeentes in de provincie zullen hopelijk snel volgen. ANWB AutoMaatje Westerwolde is een samenwerking tussen de gemeente Westerwolde, Stichting Op-StapBus en ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Westerwolde.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Westerwolde belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met 085-0710402. De coördinator van ANWB Automaatje Westerwolde koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger worden?

Inwoners van Westerwolde die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Westerwolde kunnen contact opnemen met Automaatje Westerwolde via 085-0710402 of automaatje@opstapbus.nl.

Foto: ANWB AutoMaatje