Column: Bull

Column: Bull

COLUMN – “De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren”, waren de woorden van Indiaas politicus Mahatma Gandhi.

Ik lees de talloze incidenten in de krant over dierenleed en word soms huilend wakker. “Is er nog wel een beschaving”, vraag ik me af. Van Bijbelse runderen voor brandoffers aan God tot 70.000 Roemeense schapen op een horrorschip naar Koeweit om in Allah’s naam onverdoofd te worden geslacht. Wanneer stopt deze idiote kosjer en halal geloofswaanzin.

Waar is Marianne Thieme als je d’er nodig hebt. Oostvaardersplassenmoe kan de PvdD niet zijn. Van hun kant werd er geen hooibaaltje over het hek gegooid voor de uitgemergelde paarden. Thieme stond niet op de barricade maar bleef zitten op het pluche. Nu is daar de uit haar kooi weggevlogen Femke Merel. Die neemt en passant ook even haar zeteltje mee. Vergeet de vegaburger. Het is daar een ware schnitzelgate. Zeg maar gerust een ‘beestenboel’.

De mens heeft iets met het doden van dieren. We gooien kittens in een zak met stenen in het water en knuppelen zeehondjes dood. We vermoorden zwanen en schieten zelfs ooievaars uit hun nest. Het is slechts een speldenprik van de totale genocide.

Adriaan Straathof is de grootste varkenshouder van Europa. Zeg maar de Führer van de varkens. Meer dan 23 concentratiekampen met 65.000 zeugen bezit deze varkensbaron. Een bijkomend euvel is dat hij zijn varkens mishandeld. Adriaan is een sadistische eikel. In 2017 liet hij in het Gelderse Erichem “De Knorhof” en 24.000 varkens verbranden o.a. door slechte brandveiligheid. En nog zagen we geen knorrende Adriaan. Geen biggetraantje biggelde over z’n wang. Adriaan ziet geen biggen. Adriaan ziet geld. Voor hem is het allemaal pig business.

Veel geld is er ook te verdienen in de seksindustrie. In Japan halen ze hun erectie uit de walvis. Kleine zakjapanners die lijden aan grootheidswaanzin. Allemaal leuk en aardig. Maar niet erg handig. Probeer de metro van Tokyo maar eens in te komen met een piemel als een Orka.

Nog zo’n misselijkmakende dierenbeulsport is het stierenvechten. Daar draait het nog steeds om een rode lap en een Bull. Een soort Red Bull dus. Wat energie kun je wel gebruiken want het is allemaal vreselijk saai en voorspelbaar. Maar dan toch. Die ene enkele keer. Dan verzamelen al die doodgestoken stieren hun krachten in die dikke krachtige Bull. Met pezen als staalkabels en neusgaten als afvoerputjes stormt hij op dat goedkope glitterpakje af en steekt zijn hoorn op een plaats waar de Spaanse zon nooit schijnt.

De wraak is zoet. Bij ons is het feest. Ze zullen die middeleeuwse praktijken van nodeloos martelen nu wel stoppen. Dus drinken we Sangria tot we omvallen. Als we onze roes hebben uitgeslapen horen we dat de winnende Bull toch is afgemaakt. Bullshit…!!!

Ronny Lammers

Foto: sgrunden/Pixabay