Column: Happy

Column: Happy

COLUMN – We zijn een gelukkig volkje. We eten en drinken en hebben een dak boven ons hoofd. De meeste tenminste. Zo’n 40.000 niet.

Dat komt door Beau van Erven Dorens. Beau is een goed mens. Sinds hij zich inzet voor daklozen is het aantal gigantisch gestegen. Wie wil er nou niet een ontbijtje nuttigen met Beau. Natuurlijk wel met de camera erbij want ellende scoort goed. Als programmamaker word je daarom snel een dakloze. In een vette cabrio wel te verstaan.

Een Limburgse buschauffeur van Arriva kan ook dakloos worden. Er dreigt daar ontslag bij het bellen van de politie als er iemand met een nikab de bus instapt. Busbedrijf Arriva laat haar eigen chauffeurs voor gek staan door de boerka-wet niet te handhaven. Bedankt Arriva voor het ondermijnen van de rechtsstaat en voor het afvallen van jullie eigen chauffeurs. Arrivederci Arriva.

Het kabinet hield een zogenaamde “heidag”. Das zo’n dag dat alles mag. Dat je met makkelijke kleding je ongemakkelijk voelt. Probeer maar eens jolig te doen in Oisterwijk. Komen daar geen zwaar chagrijnige eikenhouten meubels vandaan? Ik wil geen minister-president die jolig doet in een krap glibber t-shirt. Al helemaal niet in Oisterwijk. Doe alsjeblieft een overhemd aan met opgestroopte mouwen. Jesse heeft er vast nog wel een paar. Die staat al vaak genoeg in z’n hemd.

Nee dan nog liever Thierry naakt aan een zwembad als goedgemutste boreale badmeester. Ik hoop zo dat ie lekker is uitgerust na al die Thaise massages. In de Haarlemmermeer weten ze er alles van. Ze stuurde een ambtenaar als mystery guest naar alle zichzelf respecterende massagesalons. En wat bleek? Allemaal boden ze een massage aan met een happy ending. En wij maar denken dat een ambtenaar geen ruk te doen heeft. Arme man. Word je als aas gebruikt voor de seks moet je stoppen op je hoogtepunt.

Henk Otten beleefd momenteel hoogtijdagen. Niemand praat meer over zijn frauduleuze financiële transacties van 30.000 euro uit de FvD-kas naar zijn eigen rekening en 9680 euro aan een “geliefde”. Henk Otten ziet eruit als een tweederangs autoverkoper waarbij je geen Mercedes moet kopen omdat bijna zeker de kilometerstand is teruggedraaid. Kortom aardig van buiten verrot van binnen. Een man met veel boter in het haar en nog meer op z’n hoofd.

“Thierry las boeken over de ideologen van Adolf Hitler”, suggereert hij lelijk. Ja Henk, und, und, und? Thierry hat es nicht gewusst maar voelt de “Dolk van Minerva” in z’n rug. Henk jat niet alleen poen. Hij en z’n slappe meelopers zouden gearresteerd moeten worden voor zetelroof. Je kunt maar beter stoppen op je hoogtepunt Henk. Anders geen happy ending.

Ronny Lammers

Foto: Ronny Lammers