Column: Hitte

Column: Hitte

COLUMN – Nederland wordt door de hitte verzwolgen. De apocalyps is begonnen mensen. Dit wordt de zomer des doods.

Hoeveel klimaatmoorden op bejaarden hebben we al op ons geweten omdat we zonodig gehaktballen moeten eten in onze nieuw betegelde tuin. En hoe weinig asielmensjes gaan terug naar hun land met dit woestijnklimaat. Die zijn met deze temperatuur niet weg te trammen. Zelfs onze eigen landelijke 112 server smolt van de extreme temperatuur. Alle politieagenten gingen de straat op. Hitte heeft dus ook zo zijn voordelen. Terug naar veldwachter Bromsnor. De zichtbare politieagent op zijn dienstfiets met sabel en snor.

Als de temperatuur dik boven de dertig graden komt kun je beter onderduiken. Zo hebben reddingswerkers familieleden in een kelder gevonden die daar nog zaten van de vorige hittegolf. Die wisten niet dat ie voorbij was. Afmelden is ook een kunst. Foutje maar bedankt KNMI. Denk niet aan de hitte en vergeet de positiviteit. Kost alleen maar energie. Het is veel beter om depressief te zijn. Een flinke depressie helpt ook bij een tropische of een zogenaamde plaknacht. U vrouw is verhit en stapt enthousiast in bed. “Zullen we weer eens ouderwets plakken”, hijgt ze in uw oor. Maar depressief als u bent blijft uw Pritt Stift alle diensten weigeren. “Veel te warm om te plakken”, zegt u koeltjes, “Alles laat los”.

Om u nuttig door het noodweer te gidsen zijn er altijd nog de zogenaamde hittetips. Koop een cabrio zodat uw hond uit z’n dak kan gaan. Ga in Winterswijk wonen maar vermijdt de warme bakker. Leg uw vrouw en dekbed in een vrieskist voor een koele nacht. En koop een boerka voor uw schoonmoeder omdat dat minirokje met die behaarde benen eronder echt niet meer kan. Zelfs het ministerie van Sociale Zaken houdt zich bezig met de roklengte en de conditie van de benen. Valt de rok op de knie dan mogen er ‘verzorgde’ blote benen onder.

Ach ach die Wouter Koolmees. Hij let naast het pensioenakkoord terloops ook nog op mooie vrouwelijke onderdanen. Loopt een boreale medewerkster met haar lubber kuiten en spataderen langs Koolmees zijn werkkamer moet ze blijkbaar meteen de benen nemen. Zou Wouter misschien zelf zijn benen laten harsen en thuis in een zomerjurkje lopen tot op de knie. Of zou hij stiekem iedereen in een minirokje willen zien met kousen en jarretels. Dat brengt dan wel weer een groot nadeel met zich mee; Je krijgt het er warm van…..

Ronny Lammers

Foto: stux/Pixabay