Column: Jacuzzi

Column: Jacuzzi

COLUMN – Mijn buurman kwam deze week oververhit binnenstormen zwaaiend met de krant.

“Katja Schuurman heeft seks gehad met zeven mannen in een jacuzzi”, riep hij alsof ze zojuist een olympisch record had gevestigd. Ik zette een glas water met ijsblokjes voor hem op tafel. “Waar je zin in hebt. Je kan je kont niet keren in zo’n ding. Iedereen moet wel stijf tegen elkaar zitten”, gierde hij. “Gooi even die ijsblokjes in je nek”, riep ik. “Katja is toch een beetje m’n droom van vroeger, mogelijkheden komen nu wel steeds dichterbij”, zuchtte hij en depte z’n voorhoofd.

Ik keek naar de foto in de krant. Een ontboezeming was het zeker. Haar carrière leek opgedroogd. Ooit stond Katja op de cover van de Gouden Gids. Nu laat ze zich overspoelen met jacuzzi jizz. De 44-jarige Katja denkt dat ze best met meerdere partners seks kan hebben omdat de relatie met haar man zo goed is. “Hoeveel mensen gaan er niet uit elkaar? Meestal omdat iemand vreemdgaat of omdat de spanning er niet meer is”, stelt ze.

Freek van Noortwijk is de man van Katja en van beroep chef-kok. Hij zou dus de ingrediënten moeten weten van een goede relatie. Dat het recept daarvan juist zo simpel kan zijn. Met samen op de bank een avondje Netflixen kom je al een heel end. Maar opeens krijgt ie van zijn vrouw een surprise party aangeboden met een stelletje kwijlende kerels in een jacuzzi.

Daar in het borrelende water spartelt Katja als Flipper van de ene naar de andere wipper. En hij staat achter in de rij met z’n piemel in de hand te kijken naar het bordje boven de uitgang: “WIL DE LAATSTE HET LICHT UITDOEN.” Dan stop je toch als chef-kok je kop van schaamte in de magnetron. Freek blijkbaar niet. Freek is de masochist die niet wordt geslagen. De Cuckold die mag toezien hoe zijn vrouw tijdens een gangbang wordt bewerkt tot een volgespoten slagroomtaart. En hij mag als uitsmijter de kers in haar navel stoppen.

Katja heeft een bipolaire stoornis. Wel in een lichte vorm. Dat gaat van woede-uitbarstingen tot heel verdrietig zijn. Soms voelt ze zich ‘top of the world’. De volgende dag weet ze niet wie ze gisteren was. Das best een raar leven als je naar seks ruikt maar niet weet waarom je haar zo plakt. Ze gaat stoppen met de medicijnen die ze hiervoor inneemt want ze wil graag zwanger worden. Ai, daar ga je al. Ben je zwanger, moet je straks zeven vaderschapstesten doen.

Het voordeel is wel dat door haar seksleven meer dan genoeg ruimte is ontstaan in haar voorbips. De baby kan eruit wandelen of desnoods bungee jumpen. Katja’s dochtertje Sammie moet gewoon weer naar school. In de wetenschap dat inmiddels al haar klasgenootjes op de hoogte zijn van de seksescapades van mama. Dan is je moeder óf een grenzeloze narcist óf ze moet haar medicatie bijstellen.

BN’ers doen niks anders dan leven met hun bekendheid en de aandacht die ze ermee krijgen. Deze mensen zijn leeg van binnen. Al probeert Katja dat nu anders op te vullen. En Freek staat tussen zijn potten en pannen te fantaseren over hitsige wentelteefjes. Misschien moet hij vanavond z’n eigen vrouw weer ergens opdienen voor een zeven gangen menu. Inclusief toetje met happy end. Smakelijk eten.

Ronny Lammers

Foto: VIVIANE6276/Pixabay