Eerste palen kabelbaan Ter Apel de grond in

Eerste palen kabelbaan Ter Apel de grond in

Vrijdag 23 februari start Machinefabriek Emmen met het heiwerk voor de kabelbaan in Ter Apel.

De handbediende en gratis te gebruiken kabelbaan over het Ruiten Aa Kanaal brengt wandelaars straks van het ene naar het andere bos in Ter Apel. Voor het ontwerp van de kabelbaan werd de vormgeving van de voormalige stoomtram Ol’ Graitje gebruikt als inspiratiebron. De kabelbaan wordt in week 14 van dit jaar opgeleverd.

Herstel van de Runde en Ruiten Aa

De kabelbaan maakt deel uit van het project ‘Herstel van de Runde – Ruiten Aa’ als doorgaande waterverbinding van Bargerveen tot Dollard. Het laatste deel van dit project is de koppeling Runde – Ruiten Aa. Met dit plan is een natuurlijk watersysteem gerealiseerd en is een belangrijke ecologische verbinding tot stand gekomen.

Deze hernieuwde waterloop verrijkt het landschap, verruimt de recreatiemogelijkheden, verhoogt de cultuurhistorische waarden en geeft daarmee het leefklimaat van de regio een kwaliteitsimpuls. De kabelbaan in Ter Apel zorgt voor een wandelverbinding over het Ruiten Aa Kanaal en maakt samen met alle andere investeringen van dit wandelgebied een ware beleving.

Uniek in Nederland

De kabelbaan versterkt de toeristische infrastructuur en maakt de omgeving nabij Ter Apel aantrekkelijker voor wandelaars. Daarnaast vergroot het de attractiewaarde van de langeafstandswandelpaden naar Drenthe en Duitsland. Het deel van Ter Apel richting Emmen is nu al één van de meest aantrekkelijke stukken van deze route. De kabelbaan maakt het gebied voor meer mensen toegankelijk en het maakt Ter Apel uniek in Nederland.

Foto: Pixabay