Twan Vrieling (14) uit Zuidlaren beleeft zijn droomwens

Twan Vrieling (14) uit Zuidlaren beleeft zijn droomwens

ZUIDLAREN – Vorige week maandag is de grootste droomwens van Twan Vrieling (14) uit Zuidlaren werkelijkheid geworden.

Door de spierziekte van Duchenne heeft Twan niet meer de mogelijkheid om te staan of te lopen, maar dankzij Stichting Dromen voor Duchenne heeft Twan kunnen genieten van de achtbanen in De Efteling. De droom van Twan is de eerste die door de stichting gerealiseerd is. Voorzitter Frank van Ieperen is erg tevreden met de actie.

“Het mooiste moment voor onze vrijwilligers en bestuur was toen Twan uit de eerste achtbaan Joris en de Draak kwam. De glimlach op zijn gezicht sprak boekdelen en alle omstanders hadden een gevoel van euforie. Op dat moment viel alles samen en werd het nu al een geslaagde dag. Twan vond niet alleen de ritjes in de achtbaan fantastisch, maar ook om dit samen te mogen doen met zijn zus en broer”, aldus Van Ieperen.

Omdat het realiseren van een wens als deze veel voorbereiding vraagt en een hoop praktisch regelwerk was de familie Vrieling blij dit uit handen te kunnen geven. Gedurende de dag heeft Twan meer dan twaalf achtbaan-ritjes kunnen doen. Dit was voor zowel Twan als voor de spierbundels van Stichting Dromen voor Duchenne een hele uitdaging. Aan het eind van de dag was de energie omgeruild voor een voldaan gevoel en een hoop mooie herinneringen. Gelukkig restte alleen de terugreis naar Zuidlaren.

Stichting Dromen voor Duchenne is opgericht in 2018 door Frank van Ieperen die zelf ook getroffen is door de spierziekte van Duchenne. Het idee voor de stichting is ontstaan vanuit Frank zijn eigen droomwens om in september 2019 een rondreis te maken door de Verenigde Staten. Nu het erop lijkt dat dit onder andere door crowdfunding en sponsoring gaat lukken, wil hij ook dromen van anderen realiseren.

Foto: Dennis van Akkeren