50e Internationaal ZEPTA Waterpolo toernooi groot succes

50e Internationaal ZEPTA Waterpolo toernooi groot succes

In het weekend van 25 en 26 augustus heeft Waterpolovereniging Zwem En Poloclub Ter Apel (ZEPTA) groots uitgepakt met haar 50e Internationaal ZEPTA Waterpolotoernooi.

Er kwamen 136 teams naar Ter Apel. Met 40 damesteams en 96 herenteams, was het toernooi dit jaar zeer goed bezet. Ongeveer 1750 deelnemers werden getrakteerd op een heus spektakel. In totaal werden er 458 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 10 wedstrijdvelden. Dankzij de hulp van vele sponsoren, was het weer mogelijk om een van de grootste waterpolotoernooien ter wereld te organiseren. Bijna 200 vrijwilligers hielpen mee om het toernooi tot een groot succes te maken. De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een geslaagd toernooi.

In de eredivisie heren poule won debutant Lille Métropole uit Frankrijk van de heren van De Ham uit Wormerveer. In een spannende finale werd de einduitslag 13-4. Bij de dames won Het Ravijn uit Nijverdal van UZSC uit Utrecht, hier werd de einduitslag 7-5.

In deze jubileum editie werd voorafgaand aan het toernooi voor het eerst de ZEPTA Beach Games georganiseerd. Op de donderdagmiddag namen 10 teams deel aan het Beach Volleybaltoernooi en op de vrijdagmiddag deden 14 teams mee aan het Beach Waterpolotoernooi. Het Beach Waterpolotoernooi werd in samenwerking met de KNZB georganiseerd, dit om deze nieuwe sport te introduceren binnen waterpoloënd Nederland.

Op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond werden drie feestavonden georganiseerd op het feestterrein. De feesttent goed gevuld en konden de bezoekers genieten van zanger Erik van Klinken, DJ Kevin Platen en de band SPOT! Op zondagmorgen om acht uur werden de deelnemers op een ludieke manier getrakteerd op een wake up call door de drummers van De Klabats, wat veel positieve reacties heeft opgeleverd van de deelnemers.

Ter gelegenheid van haar 50e verjaardag, ontving de organisatie een fotoboek als cadeau van de vereniging BZC uit Bergambacht. Twee jaren geleden werd de verenigingsvlag van ZEPTA ‘geleend’. Twee jaar lang namen de leden van de vereniging de vlag mee als zij op reis gingen naar het buitenland, meer dan 21 verschillende landen uit 5 continenten werden aangedaan. Hier werd de verenigingsvlag op unieke plekken gefotografeerd voor het fotoboek.

Foto: ZEPTA