50e ZEPTA Waterpolo toernooi in Ter Apel op 25 & 26 augustus

50e ZEPTA Waterpolo toernooi in Ter Apel op 25 & 26 augustus

Waterpolovereniging Zwem En Poloclub Ter Apel (ZEPTA) organiseert dit jaar het 50e Internationale ZEPTA Waterpolotoernooi op 25 & 26 augustus.

Het toernooi staat bekend als één van de grootste tweedaagse waterpolotoernooien ter wereld. Net als voorgaande jaren is het deelnemersveld groot waaronder ook 19 teams uit het o.a. Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen. Met 136 deelnemende teams belooft het een groot spektakel te worden.

‘Wie jarig is, geeft een feestje’. Met deze boodschap pakt ZEPTA dit jaar groots uit en gaan de deelnemers getrakteerd worden op een weekend vol waterpolowedstrijden, activiteiten en een leuk gevarieerd feestprogramma. Nieuw dit jaar zijn de ZEPTA Beach Games, waarbij een leuk Beach Volleybaltoernooi (donderdagmiddag) en Beach Waterpolotoernooi (vrijdagmiddag) wordt georganiseerd.

Op vrijdag 25 augustus komen de meeste teams richting Ter Apel om een plekje te bemachtigen op de zonneweide van het zwembad “Moekesgat”. Andere kiezen wat meer luxe en hebben een plaats gereserveerd op de naastgelegen camping “Moekesgat”. De vrijdagavond is er een gezellig ontvangstfeestje in de feesttent, hier zal DJ Jeroen Platen (Ter Apel) voor een leuke avond zorgen.

Op de zaterdag 26 augustus zal het toernooi officieel om 09.00 uur worden geopend door de Wethouder Bart Huizinga (Portefeuille Sport). De hele dag worden er tot 18.00 uur wedstrijden gespeeld, dit verdeeld over 10 wedstrijdvelden. De zaterdagavond wordt afgesloten in de feesttent met de liveband ‘SPOT!’. Samen met alle feestvierders wordt de 50e verjaardag uitgebreid gevierd. Zondag 27 augustus beginnen de wedstrijden weer om 08.00 uur en rond 14.00 uur zijn de winnaars bekend van het 50e toernooi.

In mei jl. bezocht het herenteam van ZEPTA een Internationaal Waterpolotoernooi in Reykjavik (IJsland) om haar eigen toernooi te promoten. Op sportief gebied boekte ZEPTA hier een leuke prestatie door de kampioen van IJsland te verslaan. Het was een spannende wedstrijd waarin de einduitslag uiteindelijk door middel van strafworpen moest worden bepaald.

In 2019 worden er nog meer teams uit andere landen verwacht. Teams uit IJsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland zijn aan het kijken om dan naar Ter Apel te komen.

Foto: ZEPTA