Categorie: Stadsnieuws

Nieuws uit Stad Groningen

Stadsnieuws Spits>92 beste rijschool van Nederland

Spits>92 beste rijschool van Nederland

Autorijschool Spits>92 uit Groningen is verkozen tot De Beste Rijschool van Nederland. De rijschool werd door het televisieprogramma van RTL4 genomineerd op basis van slagingspercentage en klantenreviews en won dankzij publieksstemmen.

Innovatie & Technologie Stadjers ontwikkelen sportabonnement

Stadjers ontwikkelen sportabonnement

Om hun mede-Stadjers in beweging te krijgen, hebben ze een sportabonnement ontwikkeld. Initiatiefnemers Stefarius Souze en Matthijs Katsma noemen het “de Groningse Netflix voor de sport”. De twee gingen een samenwerking aan met Martin Steenstra van Videoland aan de Westerhaven, waar ook SurfCity gevestigd is.

Stadsnieuws Groningen verkozen tot URBACT Good Practice City

Groningen verkozen tot URBACT Good Practice City

Groningen heeft Europese erkenning gekregen voor het welkomstbeleid waarmee Stad zich richt op internationale studenten en expats. Van het Europese fonds voor integrale stedelijke ontwikkeling, URBACT, ontving Groningen het Good Practice City Label.

Stadsnieuws Nieuwe stukje Stad aan zuidzijde Hoofdstation

Nieuwe stukje Stad aan zuidzijde Hoofdstation

De gebiedsontwikkeling van de zuidzijde van het Hoofdstation is één van de deelprojecten van het project Groningen Spoorzone. Momenteel ligt aan de zuidkant van het Hoofdstation nog het opstelterrein voor treinen. Dit verhuist naar De Vork in Haren en maakt plaats voor een nieuw stukje Stad.

Stadsnieuws Beijumerweg wordt fietsstraat

Beijumerweg wordt fietsstraat

De Beijumerweg wordt tussen de dorpskern van Zuidwolde en de Amkemaheerd ingericht als fietsstraat. Het wegdek krijgt over de volledige breedte van 3,5 meter een rode slijtlaag. Ook worden de bermen versterkt en komt aan het begin van de straat het verkeersbord L51 (fietsstraat, auto te gast).

Stadsnieuws Studenten starten website voor internationals

Studenten starten website voor internationals

Buitenlandse jongeren die overwegen om in Groningen te gaan studeren of werken, kunnen vanaf vandaag terecht op een nieuwe, Engelstalige website die antwoord geeft op vragen met betrekking tot huisvesting en regelgeving in Stad. Daarnaast kunnen zij telefonisch en fysiek informatie inwinnen via een servicedesk, bestaande uit een team van internationale studenten (foto).

Stadsnieuws Oosterparkwijk krijgt eerste Coöperatieve Wijkraad van Nederland

Oosterparkwijk krijgt eerste Coöperatieve Wijkraad van Nederland

De Oosterparkwijk is de eerste wijk in Nederland die een Coöperatieve Wijkraad krijgt. In de wijkraad nemen wijkbewoners samen met raadsleden beslissingen over onderwerpen die spelen in de wijk. Op dinsdag 11 juli is er een bijeenkomst over de nieuw te vormen wijkraad.

Stadsnieuws Vismarkt krijgt bloemenatelier

Vismarkt krijgt bloemenatelier

In het souterrain van het pand van woonwinkel Laif & Nuver aan de Vismarkt opent op 1 september een nieuw bloemenatelier. Het atelier komt in handen van Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek, eigenaren van bloemenatelier In de Roos aan het Overwinningsplein.

Stadsnieuws Nieuwe buurt- en straatnamen in Helpman en Meerstad

Nieuwe buurt- en straatnamen in Helpman en Meerstad

De Gemeente Groningen maakt vandaag de namen bekend van nieuwe buurten en straten in Helpman en Meerstad. De nieuwe namen verwijzen naar de historie van beide gebieden en zijn noodzakelijk omdat de nieuwe buurten inmiddels in ontwikkeling zijn.