Bezoekers 112GroningenDag in gesprek over afleiding op de fiets

Bezoekers 112GroningenDag in gesprek over afleiding op de fiets

Het team van Groen Licht is op 16 juni tussen 10.00 en 17.00 uur aanwezig op de 112GroningenDag.

Appen of even een selfie maken tijdens het fietsen. Met elkaar kletsen terwijl je op de fiets zit. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren hiervan. Jaarlijks zijn als gevolg hiervan nog te veel dodelijke ongevallen. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo is het campagneteam op zaterdag 16 juni 2018 aanwezig op de 112GroningenDag.

Afleiding in het verkeer

Het team van Groen Licht gaat in gesprek met bezoekers over de gevaren van afleiding op de fiets. Bezoekers kunnen ook meedoen aan een kennisquiz en ontdekken hoe groot hun kennis over verkeersveiligheid is. Door een belofte te doen, namelijk: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ maken zij een afspraak met zichzelf over hoe ze zelf een bijdrage leveren aan een verkeersveiliger Groningen. Zo is de kans groot dat zij zich hier ook aan houden. Om dit nog meer te versterken wordt er ook een ludieke foto gemaakt die ze mee kunnen nemen.

Ik ga voor Groen Licht!

Op de website groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.

Campagne Groen Licht Groningen

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

Foto: Groen Licht Groningen