Bird Collab Tour & Baxbier lanceren Festivalk

Bird Collab Tour & Baxbier lanceren Festivalk

In Mei lanceert Bird Brewery samen met het Groningse Baxbier de Festivalk. Een frisse, kruidige saison: ideaal om het festival(k)seizoen mee in te luiden.

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren.

De vijfde collaboration brew is samen met de Groningse brouwerij Baxbier. Deze brouwers uit het hoge noorden omschrijven zichzelf als seriously playful en maakten de afgelopen jaren in hoog tempo naam in de Nederlandse biermarkt.

De Festivalk is een frisse, blonde saison met 7,7% alcohol. Het bier is gebrouwen met de traditionele Belle Saison gist, waardoor die een droge en kruidige smaak krijgt. In combinatie met de fruitige hoppen is het topper voor de warme dagen. Leuke extra: een klein aantal liters van de Festivalk is weggelegd op witte wijnvaten. Deze limited edition wordt gepresenteerd tijdens het International Craft Beer Festival op 15 en 16 juni van Baxbier. Alle reden voor een uitstapje naar het hoge noorden!

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery zijn wederom in hun nopjes met de uitkomst van alweer de vijfde collab. “Ik ben gek op saisons en ik stond te trappelen toen we hem eindelijk voor de eerste keer konden proeven”, vertelt Ralph. “Hij is prachtig uitvergist en heerlijk doordrinkbaar. Top!”

Ook Rik is vrolijk gestemd over de nieuwste collab. “Het brouwen met andere brouwerijen is erg leuk en dat geldt ook zeker voor deze collab. Prachtige brouwerij, enthousiaste mensen en een erg leuk proeflokaal. Bovendien is er weer een prachtig bier uit gekomen. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de versie op witte wijnvaten, dus kijk echt uit naar het bierfestival in Groningen.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaren maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 17 awards met hun bieren.

Foto: Bird Brewery