Cargobike Festival uit Berlijn komt naar Groningen

Cargobike Festival uit Berlijn komt naar Groningen

GRONINGEN – Van 14 t/m 16 juni is er op het Suikerfabriekterrein het International Cargo Bike Festival dat vorig jaar nog in Berlijn plaatsvond.

Op vrijdag 14 juni is er een conferentie waar professionals de laatste wetenswaardigheden uitwisselen rondom het gebruik van de (uitstootvrije) vrachtfiets voor goederenvervoer en logistiek. Steeds vaker zien we fietskoeriers in binnensteden. Zij bezorgen pakketten, maaltijden en post. Maar daar houdt de ontwikkeling niet op. Goederenvervoer per (elektrische bak/vracht-)fiets zit in de lift en is vaak een aantrekkelijk alternatief voor grote en vieze vrachtwagens in de binnenstad.

Op zaterdag is er aansluitend een internationale beurs waar de nieuwste ontwikkelen op dit gebied door fabrikanten en leveranciers worden getoond en gedemonstreerd. Zondag is de Publieksdag met veel fiets-entertainment. Er zijn vrachtfiets-demonstraties, testritten met gezins-bakfietsen, spectaculaire vaardigheidstesten, slowbiking-wedstrijden voor iedereen, kinderpret en uiteraard (mobiele) food en drinks.

Bakfietsparade

De publieksdag begint met een grote Bakfietsparade die om 11.00 uur vanaf de Ossenmarkt start richting het festivalterrein op het Suikerfabriekterrein. De publieksdag is vrij toegankelijk voor iedereen.

Groningen is gastheer van het International Cargo Bike Festival omdat zij als middelgrote stad model staat voor honderden vergelijkbare Europese steden, die met dezelfde verkeerskundige uitdagingen te maken hebben op het gebied van leefbaarheid van (binnen-)steden.

Foto: Gemeente Groningen