Duurzame betoncentrale in Groningen geopend

Duurzame betoncentrale in Groningen geopend

GRONINGEN – Onder toeziend oog van wethouder Joost van Keulen is de duurzame betoncentrale van de Theo Pouw Groep aan de Gdanskweg in Groningen geopend.

Wethouder Joost van Keulen: “Het gaat goed met Groningen. De economie groeit en er komen veel mooie nieuwe bedrijven bij. De opening van deze duurzame groene betoncentrale is daar weer een heel mooi voorbeeld van. Daarnaast laat deze betoncentrale zien dat als je groei koppelt aan slimme innovatiekracht, je echt werk maakt van de circulaire economie.”

Het beton van de betoncentrale in Groningen bevat minimaal dertig procent gerecycled materiaal: oud beton wordt verwerkt tot een hoogwaardige grind- en zandvervanger door middel van zeven, wassen en breken. Dit vanuit de overtuiging dat het hergebruik van grondstoffen beter is voor mens en milieu, dan het alsmaar opnieuw produceren van primaire grondstoffen.

Directeur Alexander Pouw van de Theo Pouw Groep: “Met de komst van onze betoncentrale maken we een begin met het Urban Mining plan in Groningen. Binnenkort gaat betonpuin en slooppuin uit de stad Groningen naar het terrein bij de betoncentrale en daarvan wordt door middel van breken, zeven en wassen weer nieuw en hoogwaardig recyclebeton geproduceerd. Ik durf te stellen dat wij in 2030 ons beton van honderd procent gerecycled materiaal kunnen voorzien.”

De Theo Pouw Groep heeft sinds de oprichting in 1989 altijd bewust duurzame oplossingen toegepast, zodat onze omgeving ook voor de volgende generaties toegankelijk is. Vanuit deze overtuiging loopt de Theo Pouw Groep voorop op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is absoluut geen vanzelfsprekendheid binnen de branche.

Theo Pouw Groep

De Theo Pouw Groep is dé toeleverancier voor de grond-, weg-, water- en betonbouw. Als een van de weinigen produceert de Theo Pouw Groep zowel betongranulaat, gereinigd ballastgrind en thermisch gereinigd granulaat en past deze ook toe. De Theo Pouw Groep heeft elf vestigingen in Nederland en telt vijfhonderd medewerkers.

Foto: Ronald Zijlstra Fotografie