Feest bij heropening Albert Heijn Rijksweg Groningen

Feest bij heropening Albert Heijn Rijksweg Groningen

GRONINGEN – De Albert Heijn aan de Groningse Rijksweg 129a is flink verbouwd en opent op 20 februari met een feestje.

De winkel nabij de wijken Lewenborg en Ruischerwaard ziet er eigentijds uit en is een stuk groter dan eerst. Klanten hebben keuze uit een uitgebreider assortiment en kunnen er nu ook boodschappen doen met zelfscan. Woensdag 20 februari gaat om 9.00 uur de Albert Heijn van de broers Frits en Hendrik Jan van der Heide weer open. “De heropening vieren we natuurlijk met onze klanten”, zegt Frits van der Heide. “Het wordt een gezellig feest.”

Speciaal ter gelegenheid van de heropening zijn er allerlei activiteiten. Zo mag op woensdag 20 tot en met zondag 24 februari elke 100e klant aan het Rad van Fortuin draaien om een leuke prijs in de wacht te slepen. Ook voor kinderen is het extra gezellig. Op de openingsdag kunnen zij op de foto met een levensgrote hamster, de mascotte van Albert Heijn. Zaterdag 23 februari krijgen alle kinderen een suikerspin, kunnen zij meedoen aan een kleurplatenwedstrijd en is er een ballonnenclown in de winkel.

Nu ook zelfscan

De vernieuwde Albert Heijn heeft een moderne uitstraling en beschikt over brede gangpaden en ruim opgezette afdelingen. Het hart is een prachtige versmarkt waar alle verse ingrediënten voor elke maaltijd te vinden zijn. Overal in de winkel zie je nieuwe producten, want het assortiment is over de hele linie flink uitgebreid. Klanten hebben bij de Albert Heijn veel keuze in prijs.

De winkel verkoopt de bekende merken, de voordelige AH Huismerken en het extra goedkope AH BASIC. Ook is er nu zelfscan. Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten of je scant zelf de producten bij een Scan&Go-kassa. Er is nog een prettige vernieuwing: de openingstijden zijn verruimd. De Albert Heijn is nu maandag tot en met zaterdag open van 8.00 tot 21.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Gratis parkeren

De buitenkant van het complex aan de Rijksweg 129 lijkt wel volledig nieuw. In de pui zit veel glas waardoor het binnen lekker licht is. In het pand zitten nu twee supermarkten. Gelijktijdig met Albert Heijn gaat een Lidl open. “We zijn goede buren en delen het parkeerterrein. Dat is trouwens ook vernieuwd. Er zijn nu meer gratis parkeerplaatsen.” Frits en Hendrik Jan van der Heide zijn trots op hun winkel, net zoals op hun andere Albert Heijn in Oosterhoogebrug. Die werd vorig jaar al verbouwd; klanten reageerden toen positief op al het nieuwe in de supermarkt. “Nu zijn we uiteraard erg benieuwd naar de reacties op onze Albert Heijn aan de Rijksweg”, aldus Frits van der Heide.

Foto: Frits van der Heide/Albert Heijn