Frituurfestival 2019: Een bruine start van de zomer

Frituurfestival 2019: Een bruine start van de zomer

GRONINGEN – Op zondag 2 juni presenteren De Bruine Fruitschaal en EM2 de vierde editie van het spetterende Frituur Festival.

Het foodfestival biedt de kans om in een fijne sfeer unieke en innoverende snacks te proeven. Met binnen- en buitenlocaties rondom EM2 is het de grootste editie tot nu toe. Grijp je kans om in een festivalsfeer van diverse exclusieve snacks te genieten. Want wie kan er nou zoiets smakelijks als een carbonarakoroket, bolognaiseschijf of het baasplankje weerstaan? Het is slechts een kleine greep uit het aanbod van bijzondere lekkernijen.

Snackinnovator en oprichter van De Bruine Fruitschaal, Jornt Weersing & Rutger Dijkstra zijn de mannen achter het Frituur Festival. Begonnen met het verkopen van snertkroketten op feestjes specialiseerde het bedrijf van Weersing zich in het ontwikkelen en produceren van unieke en innoverende snacks. Tijdens het festival wordt het assortiment van De Bruine Fruitschaal aangevuld met onalledaagse snacks van diverse collega snack-makers. Zo zijn er creaties van fabrikanten, snackbarhouders, restaurantkoks en hobbychefs.

Deze editie zijn er onder andere verschillende variaties van de eierbal van Cafetaria de Paardenschuur, vega(n)hapjes en kaasgehaktballen van Café de Plak en de feestelijke friet variaties van Party en Patat. Oliehoorn is zoals altijd ook van de partij, dit keer met gefrituurde worsten en een splinternieuwe saus als primeur. In aanloop naar het evenement zullen meer namen aan deze lijst worden toegevoegd.

Naast het consumeren is er frituur gerelateerd vermaak zoals het rad van frituur en een goochelaar. Ook is er een springkussen en zijn er kinderworkshops voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar in de Kinderkeuken van Angela Prins. Daarnaast is is er een muzikaal programma.

“Noteer het Frituur Festival alvast in de agenda want deze grootste editie van het ‘vetste’ festival van Nederland is een feest voor de smaakpapillen dat snack liefhebbers niet mogen missen”, aldus de organisatie. “En om het Frituurfestival nog vetter te kunnen maken, vragen we een klein geldbedrag als entree. Dit kost je 5 schamele euro’s en 8,50 bij de deur (kinderen gratis). Je krijgt ook nog een kaartje voor het Rad van frituur erbij, waar je vette prijzen kan winnen.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.yourticketprovider.nl/events/30501-frituurfestival-2019/.

Foto: De Bruine Fruitschaal